Mia Dimšić i Klapa Rišpet zagrijali Labinjane. Bogat program i idućih dana

Mia Dimšić i Klapa Rišpet zagrijali Labinjane. Bogat program i idućih dana

19.12.2022. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

Labinski stari grad osvanuo je u novom ruhu. Ondje se, naime, u blagdanskom ozračju u organizaciji Grada Labina i njegove Turističke zajednice održava bogat program adventske svečanosti "Božićna bajka".

Tijekom dva blagdanska vikenda održat će se čak pet koncerata poznatih domaćih izvođača, a tu su i   predstave, glazbena događanja posvećena najmlađima, mnoštvo nastupa lokalnih glazbenika u prigodno dekoriranoj starogradskoj jezgri i trgu za što zasluge ima labinska umjetnica Alide Blašković Koroljević koja je i prošle godine dekorirala stari grad.

Ugodu i romantiku drevnog Labina dodatno je uljepšala ove godine još bogatija i šira ponuda gastro kutaka, vinskih i pivskih štandova sa prigodnom hranom te već tradicionalne blagdanske kućice koje su i ove godine nudile fritule, kuhano vino i ostale napitke.

Ispod Toriona smjestio se punkt gradske organizacije Crvenog križa koji je prodavao plišane igračke a udruga žena Mendula organizirala je bogatu humanitarnu lutriju za nabavu mamografa. Irene Mikuljan iz Udruge žena Mendula rekla nam je kako je zahvaljujući sponzorima i donatorima prikupljeno 400 raznih nagrada, a svaka je srećka kupljena po cijeni od 50 kuna dobivala.

-Do sada je za stacionarni mamograf pri Domu zdravlja Labin u zajedničkoj akciji cijele Labinštine prikupljeno više od milijun kuna. Lutrija dobro ide, isto kao i razne humanitarne akcije diljem Labinštine pa vjerujem da ćemo do kraja ove Božićne bajke prikupiti sav potreban novac i završiti sa akcijom za mamograf, rekla je Mikuljan.

Prvi dan programa koji   je zbog kiše službeno umjesto 16. prosinca, započeo dan kasnije bio je namijenjen najmlađima. Nakon dolaska Djeda Mraza sa darovima upriličena je i dječja kazališna predstava. Klinci i klinceze družili su se na starogradskom trgu, navečer su nastupili Mia Dimšić, a kao predgrupa nagrađivani udaraljkaški ansambl Umjetničke škole M. B. Rašan „Bum bam“. Mia, ovogodišnja sudionica Eurosonga, svojom je neposrednošću, konverzacijom sa publikom i izvođenjem poznatih hitova zagrijala promrzlu publiku na trgu.

Nedjeljna večer donijela je nastavak bogatog programa kojeg su u prepunom Circolu otvorili Minikantanti pod vodstvom Sabrine Štemberga Vidak. Na gradskom trgu kojem se širio miris fritula i kuhanog vina i dalje se prodavala humanitarna lutrija, nastupili su mješoviti pjevački zbor Zajednice Talijana Giuseppina Martinuzzi pod ravnanjem Franka Ružića te Gradski orkestar Labina kojim je dirigirao Robert Mikuljan sa obradom popularnih skladbi.

Da ugodni blagdanski duh doživi i zrelija publika, te ljubitelji laganijih mediteranskih melodija zabavne glazbe pobrinula se popularna klapa “Rišpet” na čelu sa svojim prvim vokalom Ivom Amulićem koja je također dobro zagrijala publiku. Osim svojih pjesama Klapa Rišpet izvodila je i hitove Olivera, Gibonija, Mladen Grdovića i ostalih poznatih imena dalmatinske pisme.

Labinska Božićna bajka ide dalje, u utorak će se održati odgođena subotnja večer sa rockabily blues sastavom River Sharks te Robertom Marekovićem i Swingersima u glavnoj ulozi, a petak je rezerviran za Predraga Ljunu i grupa Restless sea te koncert Nene Belana i Fiumense. U četvrtak će pak nastupiti Dogma i labinski DJ-evi uz tradicionalnu gastro blagdansku ponudu na štandovima u kućicama starog grada.

Autor: Branko Biočić

labin stari grad labinska božićna bajka mia dimšić