Međužupanijski judo kup - Kostrena 2009. - Erik Škabić prvi u svojoj kategoriji

Međužupanijski judo kup - Kostrena 2009. - Erik Škabić prvi u svojoj kategoriji

23.11.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U nedjelju 22.studenog u Kostreni je, u organizaciji tamošnjeg Judo kluba Samurai, uz sudjelovanje stotinu šezdeset jednog natjecatelja iz osam klubova: Istre, Primorja i otoka, održan Međužupanijski judo kup Ippon 2009. Na natjecanju je, pod vodstvom trenerskog kvarteta: Moreno Franković, Danijel Pizentić, Muhamed Alićajić i Tomislav Martinčić, nastupilo i dvadeset pet natjecatelja iz labinskog Judo kluba Ippon. Vrijedi istaknuti i sudački debi labinskog dvojca, Paula Veličkovski i Sedin Nadarević.

.

U uzrastu 2002. godište najbolji plasman je, trećim mjestom, ostvario Luka Mucić u kategoriji do trideset šest kilograma dok je Masimo Baća ostao bez plasmana u kategoriji do dvadeset pet kilograma kao i Andrea Licul do trideset dva kilograma. U godinu dana starijem uzrastu druga mjesta su osvojili Filip Brenković u kategoriji do dvadeset osam i Santaleza do trideset dva kilograma dok je Erik Škabić prvim mjestom u kategoriji do trideset jedan kilogram ostvario sveukupno najbolji rezultat od svih Labinjana.

.

U uzrastu 2000. godište jedini je plasman ostvarila Gorija Iljadica koja je bila treća u kategoriji do trideset četiri kilograma dok je u istoj kategoriji bez plasmana ostao Karlo Diminić. Bez plasmana su u ovom uzrastu još ostali: Garbrijel Ružić u kategoriji do dvadeset šest kilograma, Vanja Licul i Ruben Antić u četiri kilograma težoj kategoriji, Marijana Zahtila i Erik Kos u kategoriji do trideset osma kilograma, Juro Juršić do četrdeset dva, Viktor Licul do četrdeset šest te Ricardo Bolterstein do pedeset kilograma.

.

Treće mjesto je osvojio i Davorin Grgić u kategoriji preko pedeset kilograma uzrasta 1999. dok je u istom uzrastu do trideset osam kilograma Franjo Marić ostao bez plasmana kao i Andi Šabić u kategoriji preko pedeset kilograma.

.

U uzrastu 1998. bez plasmana su ostali Luka Jukopila u kategoriji do pedeset i Dino Kurilić do pedeset pet kilograma. Dino Kostadina je u godini starijem uzrastu u kategoriji do trideset osam kilograma osvojio drugo mjesto a Toni Načinović u četiri kilogram težoj kategoriji ostao bez plasmana. Drugo mjesto je osvojio i Dino Alićajić u uzrastu 1996. i kategoriji do pedeset pet kilograma kao i Andrea Šabanović u dvije godine mlađem uzrastu i deset kilograma lakšoj kategoriji.

 

LabinSport

 

borilački sportovi judo jk ippon erik škabić danijel pizentić muhamed alićajić paula veličkovski