Maurice Panneels – humanitarac koji više od 50 godina dolazi u Labin

Maurice Panneels – humanitarac koji više od 50 godina dolazi u Labin

9.8.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U srijedu je u prostorijama Grada Labina održan prijem za g. Mauricea Panneelsa iz Belgije, jednog od lanjskih dobitnika Zahvale Grada Labina. Naime, gospodinu Panneelsu prošle je godine dodijeljena Zahvala Grada Labina no kako u to vrijeme nije bio u našem gradu, istu su u njegovo ime, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća primili njegovi prijatelji. Tako je jučer u Maloj vijećnici upriličen prijem gradonačelnika Valtera Glavičića koji je ovom velikom prijatelju Labina i svečano uručio Zahvalu.

Gospodin Panneels sa suprugom Lidiom i sinovima te sada i njihovim obiteljima u naš grad dolazi već duže od 50 godina, te je pravi ambasador Rapca i Labina u Belgiji. Organizator je brojnih susreta s Labinjanima u Belgiji te su njegovom zaslugom i neki naši sugrađani upoznali tu zemlju. Svojim je angažmanom u vrijeme rata pokrenuo i humanitarnu akciju, o čemu su izvještavali i strani mediji, te je tako zadužio naš grad, ali i širu zajednicu.

Kroz ovo dugo razdoblje, Labin je gospodinu Mauriceu i njegovoj obitelji postao drugi dom te su ovdje stekli brojne prijatelje, a neki od njih i jučer su ih dopratili na prijem kod Gradonačelnika.

"Drago mi je da smo danas ovdje te da Vam se i na ovaj način možemo zahvaliti ali i svečano uručiti Zahvalu Grada Labina. Poznata je stvar kako se upravo u nevolji prepoznaje prijatelj, a vi ste u najtežim trenucima, trenucima rata u kojima se našla naša država, upravo zbog svojih prijateljskih veza s našim sugrađanima i u dogovoru s njima učinili mnogo. Zahvaljujemo Vam na svemu tome ali i želimo mnogo nadolazećih ugodnih godina boravka i zajedničkih druženja u našem gradu.“ istaknuo je gradonačelnik Valter Glavičić .  

maurice panneels humanitarac grad labin prijem zahvala grada labina