Maturanti labinske Srednje škole u vrlo visokom postotku ostvarili pravo upisa na studijske programe (76,54% njih kao 1. izbor!)

Maturanti labinske Srednje škole u vrlo visokom postotku ostvarili pravo upisa na studijske programe (76,54% njih kao 1. izbor!)

20.7.2020. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na temelju rezultata ispita državne mature, uspjeha u srednjoj školi i dodatnih provjera koje su proveli  pojedini fakulteti, učenici naše škole u ljetnom roku upisali su se  na  ukupno  39  različitih studijskih programa na Sveučilištima u Puli, Rijeci , Zagrebu, Veleučilištu u Rijeci, Veleučilištu VERN u Zagrebu  i RIT Croatia u Zagrebu.
Od ukupno 78 učenika maturanata četverogodišnjih programa naše škole koji su prijavili ispite državne mature, 75  je  stekao pravo pristupanju ispitima državne mature u ljetnom roku i to 27 učenika strukovnih programa i 48 učenika gimnazijalaca. Od toga broja njih 69 je uspješno položilo sve ispite obveznog dijela, dok 6 učenika strukovnih programa nije bilo uspješno u obveznom dijelu.
Od  učenika koji su s uspjehom položili sve ispite državne mature njih 66  je upisalo neki od studijskih programa u Hrvatskoj, a 3 učenika nije prijavilo studij u RH te vjerojatno želi nastaviti studij izvan Hrvatske.
Na temelju rezultata ispita državne mature, uspjeha u srednjoj školi i dodatnih provjera koje su proveli  pojedini fakulteti, učenici naše škole u ljetnom roku upisali su se  na  ukupno  39  različitih studijskih programa na Sveučilištima u Puli, Rijeci, Zagrebu, Veleučilištu u Rijeci, Veleučilištu VERN u Zagrebu  i RIT Croatia u Zagrebu.Analizom rezultata upisanih  učenika na studijske programe u ljetnom roku, prema kriteriju prioriteta, pokazalo  se da su naši učenici na temelju svojih rezultata u vrlo visokom postotku ostvarili pravo upisa na studijske programe koji su bili najviše ili vrlo visoko  pozicionirani na njihovoj listi želja. Rezultati o broju upisanih  po izboru pokazuju da su skoro svi  naši učenici upisali  studijske programe koji su bili  visoko pozicionirani na njihovoj  prioritetnoj  listi (62 učenika -1. izbor, 2 učenika - 2.izbor, 1 učenik  - 3. izbor 1 učenik - 4. izbor).
Čestitke na sjajnim rezultatima na završnim ispitima i državnoj maturi usprkos "krnjoj" nastavnoj godini i nastavi na daljinu te nemogućnosti da održimo maturalnu zabavu. Imate razloga za slavlje! Uspješan nastavak školovanja i puno sreće u životu žele vam vaši razrednici, profesori, stručni suradnici i ostali djelatnici Škole na čelu s ravnateljem.(Tekst i obrada podataka: Čeda Perko, ispitna koordinatorica)

srednja škola mate blažina studiranje statistika