Maturanti labinske Srednje škole sve uspješniji na upisima na visokopozicionirane studijske programe (86,96%)

Maturanti labinske Srednje škole sve uspješniji na upisima na visokopozicionirane studijske programe (86,96%)

18.7.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Od ukupno 76 učenika maturanata četverogodišnjih programa naše škole koji su prijavili ispite državne mature,  73 je  steklo pravo pristupanju ispitima državne mature u ljetnom roku i to 27 učenika strukovnih programa i 46 učenika gimnazijalaca. Od toga broja njih 69 je uspješno položilo sve ispite obveznog dijela, dok je 4 učenika bilo neuspješno iz jednog predmeta.

 

Od  učenika koji su s uspjehom položili sve ispite državne mature njih 61  je upisalo neki od studijskih programa u Hrvatskoj, četiri  (5,80%)  je učenika upisao studij izvan Hrvatske ili odustalo od studija dok se četiri  (5,80%) učenika nije upisalo ni  na  jedan studijski program.  Oni će se pokušati upisati na neki od studijskih programa u jesenskom roku.
Na temelju rezultata ispita državne mature, uspjeha u srednjoj školi i dodatnih provjera koje su proveli  pojedini fakulteti, učenici naše škole u ljetnom su roku upisali 47  različitih studijskih programa na Sveučilištima u Puli, Rijeci, Zagrebu, DIU Libertas Međunarodno sveučilište te  Veleučilištu u Rijeci.
Analizom rezultata upisanih  učenika na studijske programe u ljetnom roku, prema kriteriju prioriteta, pokazalo  se da su naši učenici na temelju svojih rezultata u vrlo visokom postotku upisali  studijske programe koji su bili najviše ili vrlo visoko  pozicionirani na njihovoj listi želja. Rezultati o broju upisanih  po izboru pokazuju  da  je čak 86,96% naših učenika upisalo  studijske programe koji su bili  visoko pozicionirani na njihovoj  prioritetnoj  listi (51 učenika - 1. izbor, 8 učenika - 2.izbor, 1 učenik  - 3. izbor,  samo je 1 učenik (1,45%) upisao  studijski program koji je bio  pozicioniran na 5. mjestu na prioritetnoj listi) što potvrđuje iz godine u godinu ugled koji Srednja škola Mate Blažine uživa u prosvjetnim krugovima i to kao mješovita škola (gimnazija i strukovna).

 

Stoga puno uspjeha i sreće u daljnjem školovanju i radu te "kapa do poda" generaciji maturanata 2016.-2017. - našem ponosu, njihovim profesorima i roditeljima!

 

 

Preuzimanje:
Upisali po izboru - pdf
Upisali po studijima - pdf

(Tekst: Čeda Perko, ispitna koordinatorica i Čedomir Ružić, ravnatelj)

 

ssmb.hr

 

 

 

 

srednja škola mate blažina upisi studiranje