Maturalni rad Maura Vozile na Međunarodnom sajmu inovacija "ARCA 2008"

Maturalni rad Maura Vozile na Međunarodnom sajmu inovacija "ARCA 2008"

2.7.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Pod Pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Agencije za strukovno obrazovanje i Grada zagreba – Gradskog ureda za odgoj, obrazovanje i šport u Zagrebu, u zagrebačkoj Elektrotehničkoj školi održana je od 6. do 8. lipnja 2008. godine, 8. Nacionalna izložba odabranih maturalnih radova učenika elektrotehničara i elektroničara Hrvatske "Arhimed 2008 – mladi za 21. stoljeće".

Na izložbi je sudjelovalo 25 elektrotehničkih škola iz Republike Hrvatske, iz 18 gradova. Izložena su bila 82 rada, a učestvovalo je 92 učenika pod vodstvom 53 mentora.
Mauro Vozila, mladi labinski maturant je nakon prezentacije svoga maturalnog rada „Uređaj za snimanje raspodjele jakosti svjetlosti žarulja" osvojio odično 6. mjesto.

Srednja škola Mate Blažine Labin jedina je srednja škola iz Istre s elektrotehničkim programom koja je sudjelovala na toj izložbi, a mentor mladom labinskom inovatoru je profesor Željko Brenčić.

Rad Maura Vozile će zajedno sa prvih deset nagrađenih radova biti predstavljen na Međunarodnom sajmu inovacija "ARCA 2008." u Zagrebu u organizaciji Hrvatske zajednice tehničke kulture i Udruge inovatora Hrvatske od 16. – 21. rujna 2008. Prvih deset nagrađenih su dobili i novčane nagrade.

 

Više o cijelom natjecanju kao i sve nagrađene možete saznati ovdje

 

 

Mauro Vozila inovacija Željko Brenčić SŠ Mate Blažina uređaj žarulja svjetlo natjecanje