Matematičari Srednje škole Mate Blažine i ove godine briljirali na Festivalu matematike

Matematičari Srednje škole Mate Blažine i ove godine briljirali na Festivalu matematike

15.5.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

U Puli je 6. 5. 2019. održan 14. Festival matematike – ekipno natjecanje iz matematike za učenike osnovnih i srednjih škola.  Natjecanje se organizira u pet kategorija  PIKO (učenici 3. i 4. razreda osnovne škole), MIKRO (učenici 5. i 6. razreda osnovne škole), MEGA (učenici 7. i 8. razreda osnovne škole), GIGA (učenici 1. i 2. razreda srednje škole) i TERA (učenici 3. i 4. razreda srednje škole). Naši učenici nastupili su u kategorijama GIGA i TERA, u svakoj kategoriji po jedna ekipa.

U kategoriji TERA naša je ekipa osvojila 1. mjesto u kategoriji opće, jezične i klasične gimnazije (3. mjesto sveukupno zajedno sa centrima izvrsnosti i prirodoslovno-matematičkih gimnazija). Ekipa je nastupila u sastavu: Karlo Frankola, Marko Damjanić, Martin Šverko i Lana Klobas.

U kategoriji GIGA naša je ekipa osvojila 3. mjesto u kategoriji opće, jezične i klasične gimnazije. Ekipa je nastupila u sastavu: Petar Dundara, Matteo Dobrić, Mate Griparić i Karlo Peršić.


Mentori učenika bili su:  Roberta Germin Mileta, Đani Žufić  i Ticijana Šumberac.


matematika srednja škola mate blažina festival matematike Karlo Frankola Marko Damjanić Martin Šverko Lana Klobas mate griparić matteo dobrić karlo peršić petar dundara roberta germin mileta đani žufić ticijana šumberac