Matematičari Srednje škole Mate Blažine briljirali na županijskom natjecanju

Matematičari Srednje škole Mate Blažine briljirali na županijskom natjecanju

7.3.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Županijsko natjecanje iz matematike održano je u Gimnaziji Pula 28. veljače 2019. Srednju školu Mate Blažine je na natjecanju predstavljalo čak 7 učenika: 5 učenika u varijanti B (za učenike opće, jezične i klasične gimnazije, te četverogodišnje strukovne škole), 2 učenika u varijanti A (za učenike prirodoslovno-matematičke gimnazije). U kategoriji drugih razreda – varijanta B učenik Petar Dundara (mentorica Roberta Germin Mileta) osvojio je prvo mjesto. U kategoriji trećih razreda – varijanta B učenik  Martin Šverko (mentorica Roberta Germin Mileta) osvojio je prvo mjesto.

U kategoriji četvrtih razreda – varijanta A učenik Karlo Frankola (mentorica Ticijana Šumberac) osvojio je drugo mjesto, a učenik Marko Damjanić (mentor Đani Žufić) osvojio je treće mjesto. Karlo Frankola i Marko Damjanić, iako ne pohađaju prirodoslovno-matematičku gimnaziju, ove su godine htjeli provjeriti svoje znanje u jednoj kategoriji više i u tome uspjeli. Čestitamo učenicima i mentorima na izvrsnim rezultatima i očekujemo pozive na Državno natjecanje koje će se održati u Poreču potkraj ovog mjeseca.


(Tekst: Đani Žufić, foto: Čedomir Ružić)


ssmb.hrsrednja škola mate blažina matematika natjecanje marko damjanić karlo frankola martin šverko petar dundara roberta germin mileta ticijana šumberac đani žufić