Maškare zauzele Grad - "Kriv je onaj Ivo!"

Maškare zauzele Grad - "Kriv je onaj Ivo!"

16.1.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

Pust u liku Pinokija, nazvan Folši Ive, danas je obješen na zgradi labinske gradske uprave, a ključeve grada preuzele su maškare, čime je započeo karneval u Labinu.

Gradonačelnik Tulio Demetlika pokleknuo je pred uvjeravanjima Darka Batelića Pipice, predajući vlast njegovoj maškaranoj skupini Labinjonska kompanija - domoća folšarija.

- Pasano leto smo govorili da smo va banane, a pogledajte kade je danas naša Labinština…, kazivao je Pipica, stavljajući si na glavu kartonski penis.

Pipica je otklonio nagađanja da ih je na naziv glavnog krivca za sve lanjske nedaće - pusta, kojeg je izradio «labinski Geppetto» Boris Juričić, inspirirao novoizabrani predsjednik države Josipović. «Kriv je onaj drugi Ivo, bivši premijer», poručio je, a potvrda je stigla u netom osmišljenoj pjesmi. Na melodiju hita Crvene jabuke «Đes'''' ba?» opjevani su, naime, i barba Ivo, i baraba Luka, i Jadranka, i njena krumpir-salata u Hrvata. (Napisao i snimio I. RADIĆ)

 

 

Maškare labin 2010

 

 

maškare labin 2010

 

 maškare labin 2010

 

maškare čepić zabava poklade duo exploziv čepljonske maškare labinjonska komapnija domoća folšarija pipica pust folši ivo