Masirali bez dozvola: Policija i inspekcije u Maslinici otkrili 26 stranaca u radu ''na crno''

Masirali bez dozvola: Policija i inspekcije u Maslinici otkrili 26 stranaca u radu ''na crno''

23.4.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Istarska policija izvijestila je da je zajedno s Državnim inspektoratom u hotelskoj tvrtki Maslinica u Rapcu u utorak i srijedu zatekla 26 stranih državljana u radu na crno.

Po izvješću PU istarske, za 24 poljska državljana je utvrđeno da su obavljali poslove masaže bez radnih ili poslovnih dozvola, dok je za jednog njemačkog državljanina i jednu slovačku državljanku utvrđeno da su pružali usluge u turizmu, odnosno turističko zastupstvo bez potvrda o prijavi rada, bez radne, odnosno poslovne dozvole.

Sve poslove stranci su obavljali u objektima u trgovačkom društvu Maslinica, navode u policiji. Stranci će biti procesuirani pri Prekršajnom sudu u Pazinu, odnosno Stalnoj službi Labin. Uz to policija provodi dodatne provjere u vezi zakonitosti prijava njihovog boravka.

Međutim Igor Koren odvjetnik hotelskog poduzeća Maslinica, koje u svom sastavu ima hotele Mimosu, Hederu i Narcis, te autokamp Olivu, opovrgava da su maseri radili na crno za tu hotelsku kuću.

- Maslinica nikad nije imala, niti će imati zaposlenih na crno. Mi surađujemo s talijanskom turističkom agencijom Ignas tours i njemačkom Trend tours. U ovo doba godine i u ovo teško recesijsko vrijeme njemačka nam je agencija dovela 1.200 gostiju kojima smo se mi obvezali pružiti uslugu smještaja, te doručka, ručka i večere. Ta njemačka agencija je za svoje goste osigurala usluge masaže, odnosno dovela je svoje ljude koji su te usluge pružali isključivo njihovim gostima.

- Maslinica nije znala za pravno-radni status tih ljudi, niti Maslinica ima ikakve veze s njima, zaključio je Koren i istaknuo da je potpuno pogrešna interpretacija naštetila Maslinici koja s radnicima na crno apsolutno nema veze.

  (S. P.)

 

maslinica turizam inspekcija rad na crno sezonski radnici goran zahtila filippo hortsman autokamp oliva oliva policija državni isnpektorat