Marko Černjul i njegov Luks iz Labina treći na etvrtom natjecanju Lovačkog saveza Istarske županije na lovnokinološkom kupu `Sv. Hubert`

Marko Černjul i njegov Luks iz Labina treći na etvrtom natjecanju Lovačkog saveza Istarske županije na lovnokinološkom kupu `Sv. Hubert`

21.9.2014. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Đulijano Jelčić s engleskom setericom Ajšom, kao predstavnik Lovnog ureda Pula, pobijedio je na subotnjem četvrtom natjecanju Lovačkog saveza Istarske županije na lovnokinološkom kupu "Sv. Hubert" održanom u lovištu Motovun.

Za nijansu je u "baražu" bio bolji od Predraga Demirovića i njegovog psa Bricka, predstavnika Lovnog ureda Buzet. Predstavnik Labina, Marko Černjul i njegov Luks, bili su treći pobijedivši u doigravanju za "broncu" Lučana Cukona s psom Lakijem.

Prva dvojica, Jelčić i Demirović, sa svojim će psima predstavljati istarske lovce na državnom prvenstvu u lovnoj kinologiji koje će se održati 17. i 18. listopada u Viljevu u podravskoj Moslavini.

U natjecanju koje se održalo na području kojim gospodari Lovačka udruga "Fazan" iz Motovuna sudjelovalo je deset lovaca i njihovih pasa. Natjecanje se odvijalo u teškim uvjetima, praćeno povremenim pljuskovima, ali su, kažu lovnokinološki suci Lino Catela, Milivoj Dagostin, Matija Galant i Efrem Močibob, postignuti vrlo dobri rezultati, čemu je doprinijela i veća količina divljači na terenu. Predsjednik županijskog Lovačkog saveza Gracijano Prekalj uručio je predsjedniku motovunskih lovaca Arminu Kotigi grb Lovačkog saveza Istre. (A. DAGOSTIN)

 

marko černjul kinologija lovnokinološki kup sv.hubert natjecanje psi