Marino Faraguna i Alan Tursunović prvaci Hrvatske u pointfightingu

Marino Faraguna i Alan Tursunović  prvaci Hrvatske u pointfightingu

13.3.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U subotu je u Osijeku , u organizaciji Hrvatskog kickboxing saveza i  domaćeg kickboxing kluba „Sveti Duh“  održano Prvenstvo Hrvatske u pointfightingu za seniore i mlađe kadete. Na natjecanju na kojem je sudjelovalo 58 kickboxing kluba sa 361 natjecatelja labinski su natjecatelji osvojili 5 medalji i od kojih dva  zlata, jedno srebro i dvije bronce. 

Na Prvenstvu Hrvatske u pointfightingu  za seniore Mararino  Faraguna   u kategoriji  do  84  kilograma   osvojio prvo mjesto i zlatnu  medalju  i time postao   prvak  Hrvatske za 2018. Godinu u pointfightingu do 84 kilograma. Ovo je Marinu dvanaesta titula prvaka Hrvatske. 

Sjajan je bio i  Roko Brenković u kategoriji do 69 kilograma koji je osvojio  srebro. Time postao seniorski viceprvak Hrvatske u pointfightingu do 69 kilograma.

Kod  mlađih kadeta Alan Tursunović u kategoriji  do 42 kilograma superiorno  je kroz tri kola sa  deset bodova razlike pobijedio svoje protivnike, te osvojio zlatnu  medalju i postao prvak Hrvatske  za 2018. godinu. Sa osvojenim  bodovima ujedno je i najuspješniji  natjecatelj na Prvenstvu. Ovo je Alanu peta titula prvaka Hrvatske.

Broncom su se  okitili Laura Batelić kod mlađih kadetkinja do 28 kilograma, te  David  Malinarić u kategoriji do 28 kilograma kod mlađih kadeta.

Korak do medalje  bili su Sandy Žunić u kategoriji do 37 kilograma i Marin Bašić u kategoriji do 42 kilograma.  Za  Adriana TursunovićManuelu MalinarićVictoriu  Pekas, može se reći da su imali  teški ždrijeb, tako da nisu mogli očekivati nešto više.


Josip Faraguna


kick boxing budokai labin marino faraguna alen tursunović prvenstvo hrvatske roko brenković osijek