Marino Faraguna i Alan Tursunović prvaci Hrvatske

Marino Faraguna i Alan Tursunović  prvaci Hrvatske

4.6.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U subotu je u Slunju , u organizaciji Hrvatskog kickboxing saveza i  kickboxing kluba „Tigar Slunj“, održano Prvenstvo Hrvatske u lightcontactu za seniore  i prvenstvo Hrvatske u kicklightu za starije kadete. Na natjecanju na kojem je sudjelovalo 51 kickboxing klub sa 211 natjecatelja labinski su natjecatelji osvojili 6 medalji i od kojih dva zlata i 4 srebra.

 Labinski natjecatelji Marino Faraguna kod seniora i Alan Tursunović kod starijih kadeta obranili su prošlogodišnju i pred prošlogodišnju titulu prvaka države.

    Marino  Faraguna  je u kategoriji  do  84  kilograma  osvojio   prvog  mjesto i zlatnu medalju  i time postao seniorski prvak Hrvatske za 2018. godinu u lightcontactu.   Ovogodišnja dvostruka titula prvaka Hrvatske, Marinu upotpunjava komplet  od 13 naslova  prvaka države od kojih  je 8 u  seniorskoj konkurenciji.

   Seniorsko srebro  ima  Roko Brenković u kategoriji do 69 kilograma.

Na državnom prvenstvu u fulcontactu za juniorke Nina Negovanović ima srebro.

  U kicklightu kod starijih kadeta Alan Tursunović  je u kategoriji do 47 kilograma  osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju i time postao državni prvak u kicklightu za 2018. godinu.  Ovo je Alanovo četvrto ovogodišnje zlato. Prvak Hrvatske je i u poinfightingu kod mladih i kod starijih kadeta, u lightcontactu

kod starijih kadeta i sada u kicklightu.   Sandy Žunić je u kategoriji do 47 kilograma  osvojio srebro i time postao viceprvak Hrvatske u kicklightu za starije kadete.

   Marin Bašić je sjajno odradio natjecanje. Iako mu se smiješilo zlato, zbog povrede je morao odustati od finala pa ima srebro u kategoriji do 42 kilograma. Time je postao viceprvak Hrvatske u kicklightu za starije kadete.

 Koliko su ostvarili dobar rezultat pokazuje i činjenica da je labinski klub  sveukupno, u konkurenciji 51 kluba, trećeplasirani.

 

Josip Faraguna

kick boxing budokai labin marino faraguna alan tursunović prvenstvo hrvatske lightcontact kicklight lightcontact tigar slunj roko brenković sandy žunić marin bašić