Marin Brkarić u Saboru: Protivimo se Zakonu o golfu

Marin Brkarić u Saboru: Protivimo se Zakonu o golfu

20.5.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

"Osobno ću braniti potrebu za golfom, ali ću isto tako zastupati tezu da nam Zakon o golfu nije potreban", rekao je zastupnik IDS-a Damir Kajin u saborskoj raspravi o izmjenama Zakona o golfu.

Objasnio je da se precjenjuju investicije u golf i dobit koju će donijeti: "Smatram da se u idućih deset godina neće realizirati niti onih dvije ili tri milijarde eura koje spominje gospodin Ladić, nogometna legenda, koji je zainteresiran za gradnju golf terena nedaleko od Ližnjana", rekao je Kajin.

U raspravi je sudjelovala i Tanja Vrbat, zastupnica SDP-a iz Umaga. "Danas ponovno raspravljamo o ovom zakonu, ali ne da bismo ga ukinuli, što stručna i šira javnost od nas očekuje, nego da bismo ga ispravili da bi investitori mogli graditi i da bismo izbjegli da nas na izmjenu ovog jedinstvenog zakona natjera Ustavni sud svojom presudom", primijetila je ona.

"Predložene izmjene tog zakona nisu ništa manje protuustavne. I dalje je povrijeđeno načelo pravne sigurnosti i izvjesnosti, ne poštuje se načelo jednakosti svih pred zakonom, ne jamči se nepovredivost vlasništva, narušava se socijalna pravda i, naravno, ovim zakonom zanemaruje se i očuvanje prirode i čovjekova okoliša, što su, također, najviše ustavne kategorije", naglasila je SDP-ova zastupnica i pozvala da se Zakon o golfu ukine.

U raspravi je, u ime Odbora za turizam, sudjelovao IDS-ov zastupnik Marin Brkarić. "Na temelju provedene rasprave, Odbor za turizam Hrvatskog sabora odlučio je s pet glasova za i šest protiv ne poduprijeti donošenje zakona", rekao je Brkarić. (D. G.)

 

zakon o golfu politika sabor marin brjarić ids odbor za turizam