Marco Roman Počivalšek: "Sve što su rekli Versa i Derosi je laž. Građevinska dozvola je poništena, a Derosi je fizički napao moju majku. Svi susjedi su protiv njih, ne samo mi"

Marco Roman Počivalšek: "Sve što su rekli Versa i Derosi je laž. Građevinska dozvola je poništena, a Derosi je fizički napao moju majku. Svi susjedi su protiv njih, ne samo mi"

8.6.2022. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

"Sve što su rekli je laž", tvrdi Marco Roman Počivalšek, susjed iz slučaja u Svetoj Marini kod Labina koji se protivi dogradnji kuće Giannija Verse, o čemu je pisao Glas Istre.

"Prije svega, građevinska dozvola Istarske županije od dana 10. ožujka 2017., na koju se gospodin Versa poziva, poništena je Rješenjem Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja od dana 30. kolovoza 2017. Također, Hrvatske šume d.o.o. potpisale su sa tvrtkom Derossi Metali iz Labina ugovor pod nazivom "Protupožarni prosjek" koji im je davao isključivo pravo prolaska preko sporne nekretnine, ali im ni na koji način nije davao pravo da istu nekretninu probijaju, nasipavaju, na njoj parkiraju svoja radna vozila, ili da prenašaju bilo kakav teret preko susjednih nekretnina, a radi čega je isti ugovor i raskinut. Dakle, spomenuti ugovor je raskinut upravo iz razloga što se Derossi Metali nisu pridržavali ugovorenih odredaba", kaže Počivalšek.

Dodaje da je Korado Derosi, vlasnik tvrtke Derossi Metali, fizički napao njegovu majku, zbog čega je ona pristupila liječničkom pregledu u ambulanti u Labinu 28. svibnja ove godine.

"Tom prilikom su joj utvrđene ozljede - kontuzija ruku - te propisana terapija lijekovima Normabel. Moja majka je u dobi od 71 godine, a što nije spriječilo Korada Derosija da je fizički napadne i istrgne joj mobitel iz ruku te ga baci u šumu. Ovaj događaj prijavljen je i nadležnoj policijskoj postaji", kaže Počivalšek.

Ističe da se tužbi protiv Verse, nadograđuje kuću, do sada pridružilo još ukupno 5 stranaka.

"Izričito se ne slažem da je uvijek samo obitelj Pocivalšek ta koja drugima stvara probleme. Nažalost, čini se da je ovdje pravilo zanemariti zakon i uzeti zakon u svoje ruke. Pogotovo "strancima", koji ovdje žive već 50 godina. Svi susjedi su protiv ove neovlaštene gradnje i protiv pristupa građevinskih tvrtki. Nitko nije bio unaprijed obaviješten o postupcima graditelja Verse, tjednima nije bilo obavijesti, niti građevinske ploče koja bi otkrila što se događa", kaže Počivalšek, koji tvrdi i da je tvrtka Derossi Metali svjesno ugrožavala živote ljudi radeći s teškim teretom, i to neosigurana, preko tuđe imovine s dizalicom. Kaže da su bacali tone kamenja ispred prilaza kuće, sprječavajući ulaz 12 ljudi.

"Sada su Derossi Metali, odnosno njegov klijent Versa, uništili moju kuću i moj turistički najam. Izgleda da je on ovdje zakon, a ne vlast", kaže Počivalšek.

Video incidenta možete pogledati ovdje.


Branko Biočić
đani versa sveta marina incident nekretnine stranci gradnja građevinska dozvola