Manifestacija Dani BiH kulture održana u prostorima kluba Bošnjaka Labin

Manifestacija Dani BiH kulture održana u prostorima kluba Bošnjaka Labin

19.9.2017. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Sa ciljem približavanja bošnjačke kulture svojim sugrađanima, 16 . rujna organizirana je manifestacija Dani BiH kulture u prostorima kluba Bošnjaka Labin, objasnio je Esad Spahić, predsjednik  Bošnjačke nacionalne zajednice Grada Labina pri predstavljanju manifestacije.

 Na manifestaciji u organizaciji Vijeća bošnjačke nacionalne manjine u Gradu Labinu nastupili su članovi KUD-a Đulistan iz Labina, Mrga bend, prezentirane su narodne nošnje i stari predmeti iz bošnjačke tradicije i svakodnevice, a s recitalima je nastupio Wael Havešević. Za organizaciju kulinarskog dijela programa bila je zadužena glasnogovornica aktiva žena labinske bošnjačke zajednice Ramiza Ikanović.

 „Program je sukladan normativnoj regulativi države Hrvatske, iskoordiniran je od strane Vijeća nacionalne manjine, a prepoznat i podržan od strane Gradskog vijeća Grada Labina. Programi nisu ekskluzivno za Bošnjake, nego za sve građane Labinštine, bez obzira na kulturnu i nacionalnu pripadnost. Ovakvim programima, u kojima sudjeluju sve bošnjačke asocijacije, pokušavamo održati i afirmirati bošnjački identitet“ - u svom je obraćanju prisutnima izjavio Mehmed Džekić, predsjednik Sabora bošnjačkih asocijacija Hrvatske

Zamjenica gradonačelnika Labina Federika Mohorović Čekada pozdravila je prisutne te istaknula da Grad podržava manifestacije koje promiču vrijednosti nacionalnih manjina, te će se odlična suradnja lokalne zajednice i članova i predstavnika nacionalnih manjina i dalje nastaviti.

 

 

bošnjaci mehmed džekić manjine