Luka Grubić proglašen najboljim biciklistom Hrvatske u kategoriji do 23 godine

Luka Grubić proglašen najboljim biciklistom Hrvatske u kategoriji do 23 godine

10.2.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U utorak, 08. veljače 2011., godine u Rijeci je, u prostorijama Zajednice Talijana, održano svečano proglašenje najboljih biciklista 2010. godine od strane Hrvatskog biciklističkog saveza.

 

Najbolji cestovni biciklist u kategoriji elite je Robert Kišerlovski koji nastupa za profesionalnu momčad Astana, i koji je na prošlogodišnjem Giro d Italia osvojio deseto mjesto u sveukupnom poretku.

 

Zahvaljujući dvostrukoj tituli državnog prvaka (cestovna utrka i kronometar) te dobrom nastupu na europskom prvenstvu (68 mjesto) najboljim u kategoriji do 23 godine je proglašen vizilićki biciklist Luka Grubić koji je prošloj godini nastupao za talijansku U-23 momčad Brisot Cardin Bibanese s kojom je produžio ugovor i za ovu sezonu.

 

„Priznanje mi daje dodatni motiv za daljnji rad i napredak. Nakon dvostruke titule državnog prvaka ovo je "točka na i" prošlogodišnje sezone", rekao je Grubić nakon proglašenja.

 

Nakon osmodnevnih priprema koje započinju drugi tjedan Grubić 26.veljače 2011. godine vozi i prvu ovogodišnju utrku u okolici Trevisa .

 

LabinSport

 

luka grubić biciklizam sport najbolji sportaš najsportaš