Loš odaziv na izbore za vijeće nacionalnih manjina

Loš odaziv na izbore za vijeće nacionalnih manjina

2.6.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Izlaznost na nedjeljne izbore za članove/članice Vijeća nacionalnih manjina u jedinicama lokalne samouprave i na Labinštini je bila mala.

U Gradu Labinu je od ukupno 303 birača pripadnika bošnjačke nacionalne manjine upisanih u popis birača, glasalo njih 64, odnosno 21,12 posto. Od ukupno 303 birača pripadnika srpske nacionalne manjine upisanih u popis birača, glasao je 61 birač, odnosno 20,13 posto.  Od ukupno 334 birača pripadnika talijanske nacionalne manjine upisanih u popis birača, glasalo je 42 birača, odnosno 12,57 posto. Svi predloženi kandidati za sva tri Vijeća nacionalnih manjina Grada Labina su i izabrani u Vijeća.

U Općini Raša je od ukupno 194 birača pripadnika bošnjačke nacionalne manjine upisanih u popis birača, glasalo njih 50, odnosno 25,77 posto.

Najlošija izlaznost bila je u Općini Kršan gdje se biralo Vijeće bošnjačke nacionalne manjine. Naime, od ukupno 125 birača upisanih u popis na birališta je izašlo njih samo 19 ili 15,20 posto.

 

 

izbori manjinski izbori izbori za manjine bošnjaci talijani srbi predstavnici vijeće općinsko vijeće gradsko vijeće županijska skupština