Ljetne maškare razveselile Rabac

Ljetne maškare razveselile Rabac

19.6.2011. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

Tristotinjak maškara iz osamnaest maškarnih družina iz Istre, Primorsko - goranske županije i Italije sudjelovalo je na subotnjem Međunarodnom ljetnom karnevalu koji je iznenadio turiste duž šetnice od Maslinice do Girandelle u Rapcu.

Labinske mažoretkinje izvele su uvodni program, a potom su nastupili gosti iz Verone u atraktivnim renesansnim i baroknim kostimima. Nakon toga se pozornica zazelenjela od Hudih Robina u koje su bili maskirani domaćini i organizatori priredbe, članovi "Labinjonske kompanije domoće folšarije". Grad je predstavljao i njihov neformalni pomladak "Farabuti" odjeven u obitelj Kremenko, a ostalu Labinštinu maškare iz Čepića i Kožljaka.

Iz Pule su stigle maškare Veli vrh - Valmade, koje su bile poprilično šaroliko odjevene s obrazloženjem da je kod njih "sve zmišano".

Grand finale bio je nastup Zametskih zvončara u pratnji ništa manje atraktivnih zametskih maškara maskiranih u robijaše s natpisima svih slučajeva gospodarskog kriminala u njihovoj županiji.

Osim navedenih, nastupile su maškare s Krimeje i Trsta, iz Ivanić grada, Šapjana i Pašca, Draške maškare, Oldtajmeri, Čiketi, "Lako ćemo" i "Ni vrit ni mimo". Program priredbe vodio je Mateo Mitton. (R. S.)

ljetne maškare maškare rabac ljetni karneval karneval labinjonska kopanija domoća folšarija