LIVE prijenos - Kup Hrvatske: Dinamo - Hajduk @ Caffe Bar Me Gusta od 17:30 sati

LIVE prijenos - Kup Hrvatske: Dinamo - Hajduk @ Caffe Bar Me Gusta od 17:30 sati

24.3.2010. // Index.hr // Objavljeno u kategoriji Sport

Danas se s početkom u 17:30 sati igra prvi polufinalni susret Kupa Hrvatske između Dinama i Hajduka. Svi navijači moći će gledati Live prijenos u najnogometnijem kafiću u Labinu, Me Gusti u centru grada.

 

Na Maksimir stiže više od dvije tisuće torcidaša!

 

Iako se za ama baš svaki dvoboj Dinama i Hajduka u najavi utakmice redovito prilijepi epitet derbija, igrači u proteklih nekoliko godina uglavnom razočaraju svojom predstavom na travnjaku, a jedini koji taj naziv u potpunosti opravdaju, barem što se tiče zbivanja na stadionu, su navijači.

 

Iznimka je, s Torcidine strane, bojkotirani derbi posljednjeg dana u listopadu prošle godine - na ostalim okršajima Hajduka i Dinama poljudski je sjever bio redovito pun. Ovo ne vrijedi za Bad Blue Boyse - u rujnu 2008. je, primjerice, Dinamo ugostio Hajduk pred tek pet tisuća gledatelja, od čega su trećina bili pristaše Majstora s mora. Također, na prste jedne ruke se mogu izdvojiti maksimirski susreti dvaju naših najvećih klubova na kojima je u zadnje tri godine bilo više od 20 tisuća gledatelja...

 

Za Index je derbi iz navijačkog kuta najavio Stipe Lekić, tajnik Torcide, koji je posebno htio istaknuti jednu stvar: "Niti nakon ovako loših rezultata mi nismo odustali, nego smo još jednom pokazali kako zaista volimo klub. Samo iz Splitsko-dalmatinske županije na Maksimir stiže deset autobusa, cijelim putem susrećemo pristaše Hajduka koji putuju u Zagreb i sa sigurnošću mogu utvrditi kako će Hajduk bodriti više od dvije tisuće fanova."

 

Na Lučkom se nakon 13 sati, kako doznajemo, stvorila gužva zbog sve većeg priljeva fanova splitskog kluba.

 

Policija poziva Torcidu na okupljanje u Lučkom te kod sveučilišne bolnice

 

Do predstavnika Bad Blue Boysa nismo uspjeli doći, a od policije smo dobili izjavu u kojoj je naglašeno kako za sada nema nikakvih nereda: "Visokorizičnu utakmicu Dinamo-Hajduk osiguravat će dovoljan broj policijskih službenika. Neće se zatvarati prometnice osim ako to ne bude nužno u trenucima kada gostujući navijači budu pristizali na stadion. Njih ovim putem pozivamo da dođu na naplatne kućice Lučko ili kod sveučilišne bolnice u Blatu, odakle će autobusima biti prepraćeni do stadiona. Uz to, mole se svi navijači Hajduka koji dolaze sa zapada i istoka Hrvatske da dođu do Blata kako bi se izbjegli ulasci automobilima u grad", rekla nam je Aleksandra Ljuba, glasnogovornica PU zagrebačke, dodavši kako "26 navijača Dinama i 28 navijača Hajduka neće biti na utakmici zbog zabrane dolaska".

Me Gusta Hajduk Dinamo Kup Hrvatske Zagreb Split Labin