LIVE I HMNL - LABIN: MNK Potpićan 98 - MNK Nacional 3:4 - pobjeda gostiju u posljednjoj sekundi

LIVE I HMNL - LABIN: MNK Potpićan 98 - MNK Nacional 3:4 - pobjeda gostiju u posljednjoj sekundi

19.12.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U prepunoj Sporstkoj dvorani Srednje škole Mate Blažine u Labinu u 21 sat započeo je veliki malonogometni derbi Prve Večernji malonogometne lige između trenutno drugoplasiranog MNK Potpićna i prvoplasiranog MNK Nacionala.


PRVO POLUVRIJEME

Susret otvara Grdović solo prodorom i odličnim udarcem ali Funčić još bolje brani.

  • 0:1 NOVAK T. u 3. minuti

Dvije minute kasnije Zagrepčani vode. Grdović je idealno poslužio Tihomira Novaka a ovaj svladao nemoćnog Funčića.

  • 1:1 LALIĆ u 4. minuti

Radost Nacionalovih igrača trajala je samo minut jer Lalić sa deset metara neobranjivo trese njihovu mrežu i dovodi domaće do poravnanja.

  • 1:2 ERINILSON u 7. minuti

Sada su se domaći kratko radovali jer su gosti tri minute nakon poravnanja izveli indirekt, kratko dodavanje do Brazilca Erinilsona a ovaj dovodi Zagrepčane do novog minimalnog uzmaka.

Prigodu iz indirekta imaju u domaći u devetoj minuti ali Hoxha dosta loše šutira pa Švigir s lakoćom brani.

Nakon tri gola u prvih sedam minuta nastavak susreta donosi puno oprezniju igru s obje strane pa nema većih opasnosti za Funčića i Švigira.

Potpićanci u zadnjim minutama prvog dijela preuzimaju potpunu terensku inicijativu pa su se Zagrepčani uglavnom ograničili na obranu. U osamnaestoj minutu Patrik Drndić jako šutira ali Švigir briljantno brani.

U zadnje dvije minute opsada gola Nacionala ali Lalić i Keven Drndić ne pogađaju iz izglednih prigoda a Radusin doslovno u zadnjoj sekundi pogađa vratnicu pa se na odmor ipak odlazi s minimalnom prednosti gostiju.

.

 

DRUGO POLUVRIJEME

Prva prijetnja u nastavku susreta zbila se u dvadeset četvrtoj minuti kad Patrik Drndić pogađa vratnicu gostujućeg gola. Slijedeće vrijedno spomena bio je žuti karton Radusina u dvadeset sedmoj minuti. Minut kasnije pokušava Keven Drndić ali njegov udarac odlazi pored desne vratnice Švigira.

U tridesetoj i trideset drugoj minuti Švigir bravurozno brani i spašava goste od sigurnog poravnanja domaće momčadi. Najprije je pred njim „oči u oči“ bio Lalić a potom Fatos Hoxha. Minut kasnije Lalić vrhom patike, tz. „špicom“ strelovito gađa ali je Švigir nanovo na visini zadatka.

Petnaest minuta u nastavku bez gola a onda dva u samo dvije minute.

  • 1:3 GRDOVIĆ u 35. minuti

U vrijeme najveće inicijative domaćih sijevnula je kontra gostiju. Morina je idealno uposlio Grdovića koji je sa metar-dva pogodio praznu Fuinčićevu mrežu.

  • 2:3 DRNDIĆ K. u 36. minuti

No samo minut kasnije i Švigir ide po loptu u mrežu, tamo ju je, njemu kroz noge poslao Keven Drndić.

U trideset sedmoj minuti umjesto Funčića u igru ulazi peti domaći igrač, Patrik Drndić. Laić minut prije kraja gađa Švigira u koljeno.

  • 3:3 RADUSIN u 40. minuti

Radusin četrdeset sekundi prije kraja ipak poravnava.

  • 3:4 GRDOVIĆ u 40. sekundi

A onda drama u zadnjim sekundama kada Grdović doslovno uz zvuk sirene ubacuje loptu u mrežu. Slijede uraganski protesti prepune dvorane ali suci ostaju pri svojoj odluci iako je ona krajnje diskutabilna. Na semaforu su svijetlile tri sekunde Nacional je izveo aut, lopta je iz auta ubačena na deveterac od strane Novaka za Capara a ovaj pronalazi Grdović koji sa dva metra dva metra po drugi put večeras pogađa Funčićevu mrežu za konačnih 4:3.

Teško je nagađati dali je gol postignut unutra vremena, radilo se o stotinkama ali jedno je sigurno ovakav gol suci mogu priznati samo u Labinu, teško na bilo kojem drugom terenu.

Prijenos se uživo mogao pratiti na LabinSportu

 

Foto: Labin.com

MNK Potpićan 98 sport I HMNL Potpićan 98 mali nogomet MNK Nacional