Laura Batelić (JK Kvarner Rabac) osvojila 3. mjesto na Prvenstvu Hrvatske za klasu Optimist do 12 godina

Laura Batelić (JK Kvarner Rabac) osvojila 3. mjesto na Prvenstvu Hrvatske za klasu Optimist do 12 godina

26.11.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Od 22. do 24. 11. 2019. u Poreču je, u sklopu manifestacije CRO FISH i u organizaciji JK "Horizont" iz Poreča, održano ponovljeno Prvenstvo Hrvatske za klasu Optimist do 12 godina. 

 

U tri dana jedrenja i u teškim uvjetima, jedriličari su održali 5 od predviđenih 6 plovova. U petak je održan jedan plov po laganom vjetru, dok su u subotu i nedjelju održana po dva plova po levantu od 18-19 čvorova, a na udare i do 20 čvorova. U nedjelju je teške uvjete dodatno otežala i kiša. 

 

Na Prvenstvu je sudjelovalo 79 jedriličara iz Hrvatske i Italije, a naš klub je na Prvenstvu predstavljalo 3 jedriličara. U ukupnom poretku Filip Smoković osvojio je 27. mjesto, Laura Batelić 38. mjesto, a Max Lukas Gobo 55. mjesto. 

 

Osim ukupnih rezultata do 12 godina, na Prvenstvu su dodijeljene i nagrade za kategorije dječaka i djevojčica do 10 godina te za najmlađeg jedriličara i jedriličarku Prvenstva. Naša mlada jedriličarka Laura Batelić osvojila je 3. mjesto u kategoriji djevojčica do 10 godina i time našem klubu priskrbila nagradu na još jednom državnom prvenstvu u povijesti kluba. Velike čestitke našoj Lauri na iznimnom uspjehu!

laura batelić jk kvarner jedrenje regata klasa optimist