Lara, sretan put u Pariz!

Lara, sretan put u Pariz!

30.5.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Svečanom revijom i proglašenjem pobjednika završeno je 10. državno prvenstvo frizera i 3. državno prvenstvo kozmetičara Hrvatske, koje se održavalo u sklopu dvodnevne frizerske i kozmetičarske manifestacije u hotelu Ivan u Solarisu. Šesdesetak vrsnih frizera i kozmetičara iz cijele Hrvatske natjecalo se u organizaciji Ceha frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore (HOK) i Saveza hrvatskih frizera (SHF), te pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Natjecanje se odvijalo u 11 kategorija, među kojima su: tehnička kategorija, dnevni i večernji stil i moderno šišanje na dugoj kosi, vjenčana frizura na dugoj kosi, fantazija, modna kategorija, ekstenzije, uređenje noktiju i šminka. Ovisno o plasmanima, natjecatelji koji su nastupili na državnom natjecanju, stječu mogućnost postati dijelom hrvatske frizerske i kozmetičarske reprezentacije, koja će sudjelovati na Svjetskom prvenstvu u studenome 2010. godine u Parizu. 

Naša sugrađanka Lara Sošić, iz frizerskog salona „Tina" je na prvenstvu osvojila 1. mjesto u kategoriji mladih frizera, te 3.mjesto u konkurenciji seniora, te tako izborila pravo sudjelovanja na Svjetskom prvenstvu u Parizu.

Osvojena mjesta po kategorijama:

 • Kategorija - juniori - frizeri za žene - tehnička kategorija: 1. Zdravko Cedli, 2. Dario Sabo, 3. Mateja Vrdoljak
 • Kategorija - juniori - frizeri za muške - tehnička kategorija: 1. Helena Perak, 2. Mirna Vincetić; 3. Bernarda Grubeša
 • Kategorija - seniori - frizeri za muške - tehnička kategorija: 1. Nikolina Fabečić; 2. Kristina Ivaci Perković; 3. Lidija Kafka
 • Kategorija - seniorke - moda na dugoj kosi: 1. Zdravka Bulović; 2. Zdravko Cedli; 3. Blaženka Špoljar
 • Kategorija - seniori - full fashion ladies: 1. Lidija Štokić; 2. Marko Šimunović 3. Kristijana Pižir
 • Kategorija - juniori - modna kategorija fashion ladies: 1. Lara Sošić; 2. Amal Husein, 3. Ines Hibl
 • Kategorija - seniori - vjenčana frizura na dugoj kosi: 1. Marijana Habijanec; 2. Ana Paska, 3. Lara Sošić
 • Kategorija - seniori - Fantazija: 1. Mario Treščec; 2. Vlatka Menges, 3. Ana Paska
 • Kategorija - seniori - modna kategorija - ekstenzije: 1.Vlatka Menges 2. Damir Šimunković; 3. Kristijana Pižir-Furmek
 • Kategorija - nokti : 1. Matea Knez; 2. Saša Banda; 3. Marta Mrakovčić
 • Kategorija - šminka - stage make up: 1. Andrea Igrec; 2. Marta Mrakovčić

Dvodnevna manifestacija sastojala se od natjecateljskog dijela, u nedjelju, 24. svibnja te strukovnog rada u okviru 3. Susreta frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore,(25. svibnja). Domaćin ovogodišnjeg skupa je Obrtnička komora Šibensko-kninske županije. 
 

 

lara sošić frizeri prvenstvo pariz frizerski salon tina