Stampar M - Stampar

Lara Sošić iz Kršana 5. na Europskom prvenstvu frizera

Lara Sošić iz Kršana  5. na Europskom prvenstvu frizera

8.6.2011. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Međunarodni tim Ceha frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore uspješno je nastupio na Europskom prvenstvu frizera održanom 29. i 30. svibnja u Dublinu. U sastavu reprezentacije nastupili su Dario Sabo iz Osijeka i Lara Sošić iz Kršana.

Natjecanje se održalo kroz dva dana, a sudionici su se natjecali u disciplinama dnevna i večernja frizura u tehničkim kategorijama za muške i ženske frizere, avangardi, vjenčanim frizurama, klasičnom šišanju, full fashion kategoriji, kozmetici, body paintingu i dr., muškim i ženskim kategorijama seniorskih i juniorskih uzrasta.

U juniorskoj kategoriji vjenčane frizure Dario Sabo osvojio je 4. mjesto, a Lara Sošić 5. mjesto. Natjecatelji su na Europsko prvenstvo putovali u pratnji stručnog vodstva – izbornice reprezentacije Martine Gregur, trenerice Lidije Štokić, predsjednika Ceha frizera i kozmetičara HOK-a Ivice Zanettia i potpredsjednice Ceha Ane Šerić Konjikovac.

-Zadovoljni smo postignutim rezultatima, koji su u skladu s našim očekivanjima. Cilj nam je stvoriti stabilnu i kvalitetnu reprezentaciju, koja će biti stalno prisutna na međunarodnim natjecanjima i dovesti jedno takvo natjecanje u Hrvatsku, jer smatramo da hrvatski frizeri imaju što pokazati. Mi smo mala zemlja, ne raspolažemo s velikim sredstvima i nemamo veliki natjecateljski kadar, ali smo pomladili cijelu ekipu, od natjecatelja do trenera i zahvaljujući podršci Hrvatske obrtničke komore možemo stati uz bok sa drugim manjim zemljama – izjavio je Ivica Zanetti, predsjednik Ceha frizera i kozmetičara HOK-a.

 

Foto: TV Istra

 

frizeri natjecanje lara sošić