LAG Istočna Istra pokreće izradu Lokalne razvojne strategije

LAG Istočna Istra pokreće izradu Lokalne razvojne strategije

30.9.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Nakon dvije godine rada u kojima je Lokalna akcijska grupa Istočna Istra od Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju povukla 900 tisuća kuna, ovih dana dobili su, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare labinski gradonačelnik Tulio Demetlika: (ton – Tulio Demetlika). Rok za izradu Lokalne razvojne strategije je 25. ožujka iduće godine, a nju će izraditi, nakon provedenog javnog natječaja, zagrebačka tvrtka EU projekti.

Demetlika je kazao i kako je za LAG-ove u Hrvatskoj, a ima ih 42 akreditirana, u mjeri 19 koja je namijenjena upravo njima do 2020. godine na raspolaganju 67,5 milijuna eura. Možda to i nije veliki iznos, ustvrdio je Demetlika: (ton – Tulio Demetlika 1). Zašto je važno da se članovi LAG-a Istočna Istra sa svojim projektima uključe u izradu Lokalne razvojne strategije Tulio Demetlika kaže: (ton – Tulio Demetlika 2).

 

Tijekom izrade Lokalne razvojne strategije organizirat će se niz radionica, ali rekao je član Upravnog odbora LAG-a Istočna Istra Valdi Paliska Smoković inzistirat ću: (ton – Valdi Paliska Smoković). Voditeljica LAG-a Mirela Faraguna ustvrdila je kako će iz mjere 19: (ton – Mirela Faraguna).  Labinski gradonačelnik Tulio Demetlika najavio je na konferenciji za novinare i osnivanje nove lokalne akcijske grupe: (ton – Tulio Demetlika 3). Kažimo i da Lokalna akcijska grupa Istočna Istra za sada broji 93 člana.ž

 

 

Foto: Radio Labin

 

 

 

 

 

lag lag istočna istra demetlika valdi paliska smoković mirela faraguna strategija