L.A.E. XXI & back2rave team presents: COALMINE RAVE back to the cave ¹ w/ STEVE RACHMAD @ KUC Lamparna, Labin 06.04.2012.

L.A.E. XXI & back2rave team presents: COALMINE RAVE back to the cave ¹ w/ STEVE RACHMAD @ KUC Lamparna, Labin 06.04.2012.

22.3.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Labin Art Express XXI i "back2rave" team predstavljaju COALMINE RAVE back to the cave ¹ w/STEVE RACHMAD @ KUC Lamparna, Labin 06.04.2012. Coalmine Rave realizira se u sklopu programa obilježavanja 20. obljetnice djelovanja Labin Art Expressa i KuC-a „Lamparna“, uz potporu Ministarstva kulture, Open Society Institute, Istarske županije i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Program započinje u 23:00 sata i traje do 05:00 sati. Ulaznica iznosi 40 kuna.
 

 Steve Rachmad
(Music Man, 100% Pure // Amsterdam)
 
 
 
Nakon karijere duge 25 godina i više od 100 glazbenih izdanja Steve Rachmad je danas globalno poznat i cijenjen umjetnik, techno legenda i izvor inspiracije mnogim mlađim DJ-ima. Iako je njegova tehnika bez presedana (jedan je od prvih koji je savršeno koristio 3.gramofon), zahvaljujući inteligentnom načinu programiranja glazbe tijekom svojih setova on je prije svega DJ koji zna kako da o dvede publiku na „hipnotički trip“. Nakon što je techno doveo do maksimuma i pokorio deephouse, synth glazbu osamdesetih, te elektro na tragu Drexciya, danas testira granice sirovijeg zvuka sa tempom koji se penje i do 130 beatova u minuti.
 
Petar Dundov live
(Music Man, Tomorrow // Zagreb)
 
 
Petar Dundov: Stairway / The Arch EP

Pozivnica za putovanje kroz vrijeme s potpisom Petra Dundova

Iako još u iščekivanju novog albuma Petra Dundova (Ideas From The Pond, u izdanju Music Man Recordsa, najavljenom za krajem ožujka), obožavatelji Petrove glazbe na trenutak su svoju koncentraciju usmjerili na novi EP naziva The Arch istog izdavača, koji se na tržištu nalazi od kraja veljače 2012.

Svakim svojim novim izdanjem Dundov uspješno etablira svoje ime u samom vrhu svjetske glazbene produkcije, uvijek pomalo rastežući granice elektronskih žanrova u neku novu kategoriju koja odolijeva kategorizaciji.

Riječ je o još jednom izdanju koji nosi vrlo upečatljiv potpis Petra Dundova ali je u isto vrijeme, svojim italo prizvukom i posve drugačiji od onog što smo do sada čuli.

Na A strani nalazi se Stairway, koja svojim trajanjem (8:52”) potvrđuje kako je Petar Dundov glazbenik koji svoju viziju voli predstaviti kroz pravu malu glazbenu fabulu. Ona ima uvod, zaplet, vrhunac, preokret, rasplet i kraj. A sve što se događa od prve do posljednje sekunde hipnotizirajuća je elektronska priča koja je mnoge glazbene kolege i fanove podsjetila na velikane Giorgio Morodera, Jean Michelle Jarra i Vangelisa.

The Arch svojom melodičnom synth konstrukcijom neodoljivo podsjeća na ekskluzivnu pozivnicu za putovanje kroz vrijeme, zazivajući nostalgiju 70 ih i 80-ih godina prošlog stoljeća.

Nakon ovakvog izdanja, popratnih kritika ali i najave novog albuma na Resident Advisoru gdje su Petra predstavili kao ‘najbolji hrvatski elektronski izvozni proizvod’, teško je ne pomisliti: “Što nam je to Petar Dundov zapakirao u novom albumu?”
 

 
 
Tino Dobrić
(Lovable Fairy Tale // Labin)
 
Tino Dobrić, mladi je glazbeni entuzijast koji je svoju ljubav do elektronske glazbe otkrio vrlo rano. Glazba postaje njegov hobi, te dane provodi usavrsavajuci se daleko od očiju javnosti. Ubrzo se pročulo za mladog karizmatičnog DJ-a te je priliku da respleše publiku dobio gotovo u svim lokalnim disko klubovima.Okviri malog mjesta u kojem je odrastao postepeno su umanjili njegove aspiracije o profesionalnom bavljenju glazbom te Tino upisuje fakultet u Ljubljani. U većem gradu odmah mu postaje jasno da od svoje prve ljubavi ne može pobjeći te uz fakultet Tino pronalazi vremena za bavljenje produkcijom. U Ljubljani upoznaje DJ Matthew Hoaga koji prepoznaje Tinov talent i oduševljava se količinom pozitivne energije u mladom DJ-u.Tino potom gostuje u Lovable Fairytale showu na Proton Radiu i dogovara nove suradnje. Njegova glazba mješavina je plesnih tech house ritmova. Oni koji su ga imali priliku slušati, uvjerili su se u njegovu sposobnost da osjeti publiku i stopi se s njom. Unosi nevjerojatnu količinu strasti u sve što radi i svojom pojavom podiže atmosferu prostora u kojemu se nađe. Ukratko; Tino je nova nada čiji uspon vrijedi pratiti.

Steve Rachmad Petar Dundov live Tino Dobric KuC Lamparna L.A.E. back2rave team Music Man 100% Pure Amsterdam Labin Art Express XXI Coalmine Rave