Labinština se zabijelila, prometnice i nogostupi čisti i prohodni

Labinština se zabijelila, prometnice i nogostupi čisti i prohodni

15.1.2017. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Nakon obilne kiše koja je na plus osam Celzijevih u petak poslije podnevna padala na Labinštini, navečer oko sedam sati temperatura se naglo spustila na ništicu, te je umjesto kiše počeo padati gusti snijeg. Da nije padao na vodom natopljenu površinu bilo bi ga zasigurno i desetak centimetara. No, Labin se ipak zabijelio, usprkos noći mnogi su mališani izašli na bijele površine, te su na nekoliko mjesta u gradu nastali snješkovići. Tako veselo možda ne bi bilo vozačima, da djelatnici komunalca nisu odmah izašli na teren, te počeli sa čišćenjem snijega i posipavanjem gradskih prometnica. Čistilo se i noću, a ekipe Komunalnog poduzeća 1.Maj, bile su na terenu i subotnjim ranim jutrom, te čistile prometnice i nogostupe, od novo napadanog snijega. Nakon dugog niza godina zabijelio se čak i Rabac.

Od direktora Komunalnog pouzeća, Alena Golje, doznajemo da su tijekom noći na terenu bile četiri ekipe i tri ralice s ukupno petnaestero ljudi, a tijekom subotnjeg jutra brojka se u ljudstvu povećala na preko trideset.

–S čišćenjem snijega malo je većih problema bilo na Gori Glušići i Ripendi Kosi, kraj Labina, a na posipavanje smo utrošili desetak tona što soli, što rizle. Sve su prometnice prohodne i čiste, a posipavanje ćemo ponoviti u večernjim satima, tako da se ne bi stvarao led u slučaju stupnjeva oko i ispod nule- rekao nam je Golja. (Adriano ŠĆULAC)

 

Foto LC: Ružičasti snješko na Katurama i njegov prijatelj, Labin

 

 

snijeg komunalno prvi maj zimska služba