Labinština izgubila veliku humanitarku. U 71. godini preminula Nada Lončarević

Labinština izgubila veliku humanitarku. U 71. godini preminula Nada Lončarević

18.1.2023. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

U Labinu je, nakon kratke i teške bolesti, u 71. godini preminula Nada Lončarević, dugogodišnja odgajateljica u dječjem vrtiću "Pjerina Verbanac" Labin i velika humanitarka koja se nesebično davala potrebitima darujući im svoje slobodno vrijeme i energiju. Bila je predana svom odgojiteljskom pozivu u radu s djecom gdje je provela cijeli svoj radni vijek pa su je podjednako voljela djeca i roditelji, a istovremeno se dugi niz godina bavila i humanitarnim radom.

Bila je članica crkvenog zbora župe Podlabin te dugogodišnja članica Udruge Sv. Vinka Paulskog konferencije Gospe Karmelske Labin gdje je u dva mandata bila i predsjednica ove humanitarne udruge. Za stvaralački rad i posebna dostignuća kroz humanitarni rad u Udruzi sv. Vinka Paulskog , 2010. godine dodijeljena joj je godišnja nagrada Grada Labina.

Nakon završene labinske osnovne škole Ivo Lola Ribar, u Zagrebu je završila srednju odgajateljsku školu i zatim diplomirala na pedagoškoj akademiji 1974. godine, nakon čega je četiri desetljeća provela u radu s djecom u dječjim vrtićima u Zagrebu, Koromačnom, Rapcu i najduže u Labinu. Iznimno je voljela svoj posao i djecu, bila je cijenjena od kolegica, ali i u humanitarnom radu gdje se isticala organizirajući i prikupljajući pomoć za stare, bolesne i nemoćne.

Uredila je i knjigu "Zbog tvoje ljubavi" u kojoj su zabilježene izjave korisnika iz Labina kojima je udruga pomagala. Uvijek vedra i nasmijana, vrstan pedagog i odgajatelj, širokog srca za sve, nikad joj ništa nije bilo teško i takvu će je pamtiti Labinjani s kojima je radila, družila se i pomagala im.


Branko Biočić

nada lončarević humanitarni rad karijere in memoriam djeca