Labinsko udruženje obrtnika bez tajnika: Arduino Golja otišao u mirovinu

Labinsko udruženje obrtnika bez tajnika: Arduino Golja otišao u mirovinu

26.11.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Dosadašnji tajnik Udruge obrtnika Labina Arduino Golja u mirovini je od 31. listopada, potvrdio nam je u četvrtak u telefonskom razgovoru predsjednik udruge Narčizo Smoković. "Upravni odbor udruženja zaključio je na sjednici održanoj 2. rujna da je Golja stekao sve uvjete za odlazak u mirovinu po sili zakona i odlučio da s navedenim datumom prestane biti tajnikom", rekao je.

Natječaj za novog tajnika bit će raspisan uskoro. Smoković naglašava da on nije zainteresiran za to mjesto, aludirajući na glasine da zbog svojih interesa puca na njega. Goljino umirovljenje ne bi izazivalo pozornost da u udruženju nije bilo previranja od ožujka 2008. kada je dvjestotinjak članova potpisalo peticiju kojom su tražili smjenu njega i Smokovića zbog navodnih nepravilnosti u radu. Najbučniji zagovornik njihovog odlaska bio je Vilim Filipović, koji je u tu svrhu čak proglasio štrajk glađu, što se kasnije pokazalo lažnim.

Revizija koju je obavila Hrvatska obrtnička komora nije otkrila nikakve nepravilnosti u radu udruge, pa je njegova inicijativa nakon nekoliko sjednica upravnih odbora, koje je začinio svojim burnim nastupima, polako splašnjavala. Sapunica se nastavila početkom ove godine kada ih je prijavio USKOK-u zbog falsificiranja sjednica. Smoković i Golja odricali su mu pravo da se uopće predstavlja kao obrtnik jer ne plaća komorski doprinos i duguje Gradu i državi, što je on negirao. Posljednji potez povukao je u rujnu ove godine kada je skupio više od tisuću potpisa na zahtjevu za uvid u dokumentaciju javnih ustanova, čime je htio doći do dokumentacije koja bi razotkrila navodne kriminalne radnje u udruzi.

Što Filipović misli o Goljnom odlasku, budući da je tvrdio da mu je tajnički mandat istekao s 1. siječnja ove godine, odnosno da taj posao nezakonito obavlja i prima plaću, nismo mogli saznati jer se trenutno nalazi u SAD-u. Njegova supruga Nataša Filipović odbacuje glasine da se u Ameriku sklonio zbog nepodmirenih dugovanja državi jer su sve obveze uredno podmirili te kaže da je ondje na poslovnom putu, za njega uobičajenom u ovo doba godine i da će se uskoro vratiti. (R. SELAN)

 

Arduino Golja udruga obrtnika Labin Vilim Filipović