Labinsko trgovačko društvo Systec poslovnoj posjeti Prištini

Labinsko trgovačko društvo Systec  poslovnoj posjeti Prištini

7.5.2010. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Predsjednica i tajnik HGK-Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić i Damir Sirotić, održali su danas u Prištini sastanak sa predsjednikom Privredne komore Kosova Safetom Gerxhaliu, a na kojem su razgovarali o mogućnostima gopodarske suradnje. Predstavnici dviju komora predložili su suradnju na nekoliko konkretnih poslovnih projekata. Na sastanku koji je organiziralo Predstavništvo HGK na Kosovu nazočili su predstavnici labinskih tvrtki Systec Automatizacija i Novatec koji su uspostavili kontakte sa vodećim osobama Udruženja IT sektora. Sastanku su nazočili i predstavnici Središnjice HGK i Županijskih komora Bjelovar i Virovitica.

Predstavnici ŽK Pula posjetili su i Veleposlanstvo RH u Prištini gdje su razmijenili informacije o planiranim aktivnostima komore u budućem razdoblju. Poslovna delegacija ŽK Pula boravi u Prištini od 5. svibnja te je ostvaren niz kontakata sa predstavnicima tvrtki, institucija i lokalne samouprave, a jedno od mjesta susret je i štand HGK na 8. međunarodnom sajmu Expokos Priština (5. do 9. svibnja), a na kojem se u organizaciji Središnjice HGK predstavljaju hrvatske tvrtke kao i članice ŽK Bjelovar i Virovitica.

Gospodarstvo R Kosovo je u zamahu, a za hrvatske tvrtke postoji značajan  potencijal pa će HGK-ŽK Pula intenzivirati aktivnosti kako bi se osigurala prisutnost istarskih tvrtki na ovom zanimljivom tržištu; javljaju iz HGK-Županijske komore Pula.

 

hgk poslovanje priština systec it gospodarstvo