Labinsko Pučko otvoreno učilište u fazi stabilizacije poslovanja: AUTO ŠKOLA OBUSTAVLJA UPISE KANDIDATA

Labinsko Pučko otvoreno učilište u fazi stabilizacije poslovanja: AUTO ŠKOLA OBUSTAVLJA UPISE KANDIDATA

7.3.2022. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Pučko otvoreno učilište Labin će od 7. ožujka pa sve do konca godine na poslovanje primjenjivati Stabilizacijski plan kojeg je Upravno vijeće ustanove usvojilo 28. veljače. Sukladno tome, Narodni muzej Labin zatvoren je za javnost, pojedinačne i grupne posjete stalnom postavu i to od 7. ožujka do 13. travnja zbog redovne inventure i unutrašnjeg uređenja.


Adaptacija kina
Gradska galerija Labin otvara se 29. travnja kada se planira početak izložbene sezone u Galeriji. U tijeku je i usklađivanje djelatnosti obrazovanja odraslih s novim Zakonom o obrazovanju odraslih te se upisi u obrazovne programe odgađaju do potpunog usklađenja sa zakonom. Autoškola pri Pučkom otvorenom učilištu obustavlja daljnje upise kandidata zbog postupka ukidanja podružnice na temelju utvrđene nerentabilnosti poslovanja. Glazbeno - scenski i kazališni programi u organizaciji Učilišta u tekućoj se godini neće provoditi, osim onih koji se ugovore s vanjskim izvođačima. Kino Labin provodit će redovne kino projekcije i druge aktivnosti u kino dvorani sve do lipnja kada kreće proces zamjene stolica i drugo unutrašnje uređenje sve kako bi u rujnu dvorana spremno dočekala zaljubljenike u filmove, kazalište te glazbu.

- Nakon stupanja na dužnost na početku veljače učinjene su potrebne analize poslovanja ustanove sve u svrhu početka provedbe planiranih ciljeva navedenih u programu rada. Na temelju analiza ključnih dokumenata, razgovora sa zaposlenicima, osnivaču i Upravnom vijeću predložen je Stabilizacijski plan ustanove koji će se u različitim segmentima i vremenskom periodu provoditi tijekom cijele godine i odnosi se na sve djelatnosti Učilišta. Pred nama je mnogo posla, no uvjereni smo da možemo poboljšati sveukupni rad ustanove i podići kvalitetu programa i usluga te zadržati potrebna radna mjesta, rekla je Renata Kiršić, ravnateljica POU-a.

Nove stranice u izradi
Dodala je kako je vjetar u leđa podrška Ministarstva kulture i medija za zamjenu stolica te kvalitetna suradnja s predstavnicima osnivača.

Redovno unaprjeđenje poslovanja i usluga POU-a se nastavlja te je u tijeku ažuriranje komunikacijskih kanala na društvenim mrežama, a u pripremi je adaptacija web stranice prema potrebama djelatnosti ustanove.

Aktivnosti Kina Labin mogu se od prošlog tjedna pratiti na osvježenim službenim stranicama Facebooku i Instagramu pod nazivom Kino_Labin.

Branko Biočić


pou labin pučko otvoreno učilište labin renata kiršić