Labinsko komunalno poduzeće prodalo grobno mjesto bez suglasnosti svih članova obitelji? "Došli smo na groblje i nismo mogli prepoznati grob svojih roditelja"

Labinsko komunalno poduzeće prodalo grobno mjesto bez suglasnosti svih članova obitelji? "Došli smo na groblje i nismo mogli prepoznati grob svojih roditelja"

24.5.2020. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Suzana Škopac, rođena Kovačec iz Labina, ogorčena je na Komunalno poduzeće 1. Maj koje je prodalo grobno mjesto njezinih roditelja zajedno s posmrtnim ostacima njezinoj sestri koja nije imala suglasnosti članova obitelji, pa ni njezine, da ga može otkupiti.

Kaže kako je sestra izradila novu nadgrobnu ploču, a staru prodala jednom kamenoklesaru. Kada su došli na groblje nisu stoga mogli prepoznati staro grobno mjesto njezinih roditelja.

- Bit svega je da je održavanje grobnog mjesta plaćao moj pokojni brat Milan, a kasnije njegova supruga Lina koja također nije bila obaviještena o prodaji tog grobnog mjesta. Šokantno je saznanje da je pravnica u komunalnom poduzeću meni u oči rekla da ja nisam bitna jer nisam od obitelji Kovačec?!

-Stoga sam zatražila razgovor s direktorom Alenom Goljom koji je zvao tu pravnicu. Tom prilikom je napravljen zapisnik u kojem sam tražila poništenje kupoprodajnog ugovora s mojom sestrom i zaustavljanje promjene spomenika. Poanta je što se to sve dogodilo tri, četiri mjeseca prije nego smo mi za to saznali kada smo došli na groblje na kojem nismo mogli naći grob. Moja sestra nije nikada ništa plaćala jer je bio obiteljski dogovor da će moj pokojni brat Milan brinuti doživotno o pokojnom ocu te da mu ostane njegova imovina. Milan je sve ispoštovao, napravio je spomenik, plaćao održavanje pa je trebalo prije prodaje obavijestiti o toj namjeri onoga tko je plaćao održavanje grobnog mjesta ili obitelj, a ne ga prodati prvom ponuditelju, u konkretnom slučaju mojoj sestri. Mislim da se tu radi o sumnjivim stvarima za što ja ipak nemam dokaza, govori optužujući Suzana te ističe da je o svemu obavijestila Grad Labin koji se proglasio nenadležnim.

komunalno poduzeće grobno mjesto suzana škopac alen golja milan kovačec