Labinski vodovod: Vodu za piće potrebno je prokuhati - građanima postavljeni spremnici s vodom!

Labinski vodovod: Vodu za piće potrebno je prokuhati - građanima postavljeni spremnici s vodom!

3.11.2012. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Iz Vodovoda Labin upozorili su potrošače u Podlabinu te prigradskim naseljima Vinež i Kapelica da se zbog obilnih padalina zamućena voda u slavinama ne može izravno koristiti za piće, već ju je prije potrebno prokuhati.

Do normalizacije situacije korisnici se mogu opskrbljivati vodom iz spremnika koje je komunalna tvrtka od subote u podne osigurala na Trgu labinskih rudara kraj tržnice, na poligonu autoškole i kod kafića Astoria u Katurama, kod kafića Formula 1 u naselju Nove zgrade, kraj društvenog doma Riko Milevoj u Vinežu, te na parkiralištu Morčaki u Kapelici.

U Vodovodu ističu da je 1. studenoga u svega nekoliko sati palo čak 171 litra kiše po metru četvornom, što je zamutilo vitalno izvorište Fonte Gaj Kokoti, te Mutvicu u Raškoj dolini. U ugroženom dijelu mreže izmjerena je mutnoća od 4,4 do 5 NTU parametra, a najviša dozvoljena vrijednost vode za piće iznosi 4. 

- Krizni stožer Vodovoda poduzima potrebne i propisane mjere, a o svim promjenama situacije javnost i nadležne institucije pravovremeno ćemo izvijestiti, piše u priopćenju komunalne tvrtke koje potpisuje direktor Dino Škopac. (I. RADIĆ)

 

 

Do normalizacije ove situacije, potrošaći spomenutih područja mogu se opskrbljivati vodom iz spremnika na slijedećim lokalitetima:

1/ naselje Donji Labin - Trg Labinskih rudara,

2/ naselje Kature 1 - poligon autoškole,

3/ naselja Kature 2 i Marcilnica - trg Kature,

4/ naselje Nove zgrade - raskrižje kod Senari,

5/ naselje Vinež - Dom kulture Riko Milevoj,

6/ naselje Kapelica - uz glavnu cestu kod Morčaki.

 

Krizni stožer Vodovoda kontinuirano prati stanje vodoopskrbe i poduzima potrebne i propisane mjere, a o svim promjenama javnost će biti pravodobno obavještena.

vodovod labin prokuhavanje vode voda