Labinski umjetnik Alen Floričić izlaže u Udinama

Labinski umjetnik Alen Floričić izlaže u Udinama

14.12.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Putujuća izložba KRAJ NOVOGA prestavlja u Palači Morpurgo ( Gallerie del Progetto ) u Udinama, svoja dva nova izložbena poglavlja, IX i X, uz potporu Autonomne regije Friuli Venezia Giulia i u suradnji s Gradom Udine i Fondacijom Teatro Nuovo Giovanni da Udine.

 

Putujuća je izložba organizirana povodom dvadesete obljetnice osnutka kulturnog društva Neo , koje potpisuje i organizaciju projekta, a za cilj ima rasvijetliti, uz pomoć 80 talijanskih i internacionalnih vizualnih umjetnika, problem koji je već odavno prepoznat od strane čitavog niza umjetnika, kritičara, kao  i javnosti: smrt koncepta novog, koncepta koji je kroz čitavo 20. stoljeće bio motor rasta i temelj moderne.

Projekt je započeo u Villi Manin, u svibnju 2016., a nakon što je u različitim izložbenim varijantama gostovao u nizu centara, predstavlja se sada u prostoru Palače Morpurgo u Udinama, a u planu su i slijedeća gostovanja u Ljubljani, Zagrebu i Buttriu, te završni dio projekta, ponovo u Udinama, u svibnju 2017..

Na izložbi u Udinama sudjeluje ukupno 8 umjetnika, podijeljenih u dva izložbena poglavlja te na dva izložbena punkta: Palazzo Morpurgo i kazalište Giovanni da Udine koji će biti domaćini izložbe od 17.12.2016. do 15.01.2017.

  Poglavlje IX, pod naslovom "Sve van", sadržavat će sedam talijanskih i internacionalnih umjetnika u prostoru Palače Morpurgo: Luca Armigero (Lecco), Stefano Boccalini (Milano), Alen Floričić (Labin,Pula, HR), Andreja Kulunčić (Zagreb, HR), Stefano Serretta (Genova), Jemima Stehli (London, UK), Clemens Wilhelm (Berlin, D).

 

U prostoru Teatro Giovanni da Udine, poglavlje X, po naslovom "Pacijenti", prikazat će nekoliko instalacija Austrijskog video umjetnika Olivera Resslera (Beč, A).

 

 

 

alen floričić udine izložba