Labinski učenici s mladim kolegama iz Slovenije posjetili gradsku upravu

Labinski učenici s mladim kolegama iz Slovenije posjetili gradsku upravu

5.6.2024. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Zamjenica gradonačelnika Grada Labina Federika Mohorović Čekada danas je održala prijem za učenike Osnovne škole Matije Vlačića i njihove kolege iz Osnovne škole Ivana Cankarja iz Trbovlja koji se nalaze u uzvratnom posjetu Labinu. Učenici su u društvu svojih profesora i ravnateljice OŠ Matije Vlačića, Sanje Gregorinić Trumić, posjetili gradsku upravu.

 

Radi se o školi iz Trbovlja koje je pobratimljeno s Gradom Labinom te ovakav vid suradnje škola traje već duži period. Učenici iz Osnovne škole Matije Vlačića ranije su također posjetili Trbovlje te su bili ugošćeni i smješteni u obiteljima učenika, a isti učenici sada su postali domaćini svojim slovenskim mladim kolegama.

 

Zamjenica labinskog gradonačelnika Federika Mohorović Čekada izrazila je zadovoljstvo ovakvim vidom suradnje: 

 

„Pravi cilj bratimljenja gradova i općina je upravo upoznavanje i razmjena iskustava između naših sugrađana. Labin i Trbovlje imaju sličnu rudarsku prošlost, i to prijateljstvo se nastavlja kroz suradnju ovih dviju osnovnih škola. Grad Labin podržava ovakve projekte i vjerujem da će se oni ponavljati i u idućim godinama.“ Zaključila je i zaželjela svima ugodan boravak u Labinu. 

 

Studijski posjet će potrajati do četvrtka te će u sklopu istoga posjetiti razne lokacije kako bi se pobliže upoznali sa poviješću i kulturom našega grada.


učenici trbovlje uzvratni posjet