LABINSKI TRIATLONCI USPJEŠNI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU U AQUATLONU - Luka Paliska osvojio apsolutno državno prvenstvo

LABINSKI TRIATLONCI USPJEŠNI  NA DRŽAVNOM PRVENSTVU U AQUATLONU - Luka Paliska osvojio apsolutno državno prvenstvo

19.8.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U Vabrigi je u subotu 16. kolovoza održano državno prvenstvo u sprint i supersprint aquatlonu, na kojem su, među 90-ak triatlonaca iz Hrvatske, nastupili i Labinski sportaši. Triatlon klub ALBONA EXTREME predstavljali su Lučano Sošić, Dean Sošić i Damir Mateis, dok su Luka i Marko Paliska nastupili za Triatlon klub Pula.

 

U sprint aquatlonu (500 m plivanja i 2,5 km trčanja) održane su dvije zasebne utrke: jedna za Elite kategoriju, a druga za dobne skupine.  U utrci za Elite kategoriju, nastupio je Luka Paliska i kao mlađi junior po prvi put osvojio apsolutno državno prvenstvo, te dokazao da je u sjajnoj formi i jedan od najboljih hrvatskih triatlonaca.

Utrku je odradio u vremenu od 15 min i 50 sek.

U utrci za dobne skupine najbolje se plasirao Dean Sošić koji je ukupno bio drugi, a prvi u svojoj kategoriji M30 sa vremenom 20 min i 40 sek. Lučano Sošić bio je prvi u kategoriji M60 i apsolutno 10. sa vremenom 24 min i 26 sek. Damir Mateis završio je utrku za 24 min i 59 sek  i zauzeo drugo mjesto u kategoriji M50, te 13. mjesto apsolutno.

Marko Paliska je u supersprint aquatlonu osvojio ukupno 12. mjesto u uzrastu kadeta.

Ovo utrka je ujedno bila i Ekipno državno prvenstvo. Marko i Luka Paliska su sa svojim kolegama iz TK Pule osvojili prva mjesta, Marko u uzrastu kadeta, a Luka u apsolutnoj kategoriji.

 

Lučano Sošić

 

 

Dean Sošić

 

Marko Paliska

 

 

 

tk albona extreme luka paliska dean sošić lučano sošić marko paliska aquatlon