Labinski TransART: Regrutacija za Podzemni grad

Labinski TransART: Regrutacija za Podzemni grad

22.9.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Kultura

Akcijom regrutiranja za potrebe Mashkolonije, prve radne kolonije Podzemnog grada, u srijedu je nastavljen festival Transart 2010 – Underground City u organizaciji Labin Art Expressa.

Multimedijalna umjetnica Branka Cvjetičanin i francuski kazališni redatelj Ludovic Nobileau, uz asistenciju Jelene Batelić, upisivali su na tržnici zainteresirane za poslove voditelja i navigacijskog stručnjaka. Tijekom prvog sata akcije javilo se osam građana.

- Ovo je performans koji je ujedno i sociološko istraživanje. Zanima nas koliko su ljudi zainteresirani za Podzemni grad, kaže Cvjetičanin. - Otvaramo ljudima maštu jer mašta stvara realnost. Tako im možemo pomoći da kreiraju svoje radno mjesto, objašnjava Nobileau.

Profil voditelja zamišljen je poput turističkog vodiča kroz Podzemni grad i umjetničke projekte vezane uz njega, a onaj navigacijskog stručnjaka prije svega računa na bivše rudare, odnosno ljude s iskustvom u kretanju podzemljem. Koliko bi zaposlenici bili plaćeni, za sada još nije moguće odgovoriti.

To što projekt Podzemnog grada nije realiziran Cvjetičanin i Nobileau ne smatraju problemom jer, vele, posla oko njega ima dovoljno i iznad zemlje. Akcija će se nastaviti do subote, a osim grada Labina obuhvatit će Plomin, Rašu i Rabac.

Popis zainteresiranih bit će predan gradonačelniku kao dokaz zanimanja za navedena radna mjesta. Prvi voditelji bit će izabrani već u subotu i moći će pomagati oko projekata Transarta. Očekuje se da ove debitantske poslove odrade volonterski. (R. SELAN)

 

transart lamparna kuc lamparna podzemni grad podzemni grad labin dean zahtila labin art express branka cvjetičanin jelena batelić