Labinski srednjoškolci obilježili Svjetski dan zaštite okoliša

Labinski srednjoškolci obilježili Svjetski dan zaštite okoliša

15.6.2020. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Ekologija

Učenici SŠMB-a obilježili SVJETSKI DAN ZAŠTITE OKOLIŠA - 5.6.2020. brojnim aktivnostima:
1 .o,f -  I TI MOŽEŠ PRIJAVITI ODBAČENI OTPAD, učenici su evidentirali i prijavili 40 lokacija na području Labinštine  OVDJE!                                   
2. f -  ODREĐIVANJE KISELOSTI TLA – istraživački rad na terenu,   učenici su imali zadatak odabrati lokaciju na neobrađenom tlu, odrediti GPS koordinate, prebrojati biljne jedinke, odrediti dominantnu vrstu, uzeti uzorak tla i odrediti njenu pH vrijednost te usporediti dobivene rezultate s literaturnim.                            
1. o,f ; 2.f; 3. o,f; 4. o,f  - SVJETLOSNO ONEČIŠĆENJE OVDJE!, u razdoblju 14.-23.3., 14.-23.4. i 14.-23.5.2020. učenici su imali zadatak uz pomoć aplikacije GLOBE at Night evidentirati i poslati izvješće svjetlosnog onečišćenja. Po količini izvršenih mjerenja dospjeli smo u top deset zemalja na svjetskoj razini prema količini poslanih podataka (nalazimo se na trećem mjestu iza USA i Španjolske).
3. o,f - izborna kemija  - RIJETKE I UGROŽENE BILJNE VRSTE U ISTRI OVDJE!, zadatak je bio da u nekom digitalnom alatu izrade sliku za odabranu rijetku ili ugroženu biljnu vrstu u Istri koja će sadržavati: „Koji stupanj zakonske zaštite u Hrvatskoj mogu imati biljke?  Koji je najčešći uzrok ugroženosti biljnih vrsta?  Što treba učiniti za njihovu zaštitu?“  
3. o,f -  EARTH SCHOOL OVDJE! 5.6. na Svjetski dan zaštite okoliša, učenici su imali zadatak  da na EARTH SCHOOL pogledaju video zapis po vlastitom odabiru i da na osnovu njega napišu njihovu poruku vezanu uz zaštitu okoliša.
Sve navedene aktivnosti su odrađene pod mentorstvom nastavnice Olivere Tadić… Više: http://www.ssmb.hr/655/skola-za-okolis-school-environment-2018

globe srednja škola mate blažine zaštita okoliša