Labinski poduzetnik kojem je ukradena velika suma novca iz auta objašnjava zašto je držao toliki iznos u vozilu, i upozorava da bi svi koji imaju Mercedese u Istri TREBALI BITI JAKO OPREZNI

Labinski poduzetnik kojem je ukradena velika suma novca iz auta objašnjava zašto je držao toliki iznos u vozilu, i upozorava da bi svi koji imaju Mercedese u Istri TREBALI BITI JAKO OPREZNI

16.9.2022. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Vilimu Filipoviću, poduzetniku iz Labina, novac je ukraden u noći između 28 i 29. kolovoza. Mercedes je bio parkiran ispod terase, no u njega nije provaljeno, nego je netko, tvrdi Filipović, kodiranim ključem otključao automobil, uzeo novac iz torbe, ostavivši sve ostale dragocjenosti, a onda ga opet zaključao.

- U 22 sata sam parkirao i zaključao automobil. U autu sam ostavio torbu s novcem, a iduće jutro u 7 ujutro novca više nije bilo, a auto je bio zaključan. Znači da je netko ključem s istim kodom otključao moj Mercedes. Bio sam u šoku i odmah otišao na policiju. Bili su profesionalni i korektni, nadam se da će naći počinitelja kao i prvi put. Znam da nisam jedini, jer mi je poznato da su u Poreču i Puli na isti način opljačkani još neki vlasnici Mercedesa. Vjerojatno je riječ o profesionalcima koji baš ciljaju Mercedese, otkrio nam je Filipović, koji kaže da je u automobilu ostavio veću količinu novca koja je bila namijenjena za plaćanje građevinskih i stolarskih radova, vode i struje na kući koja je u izgradnji.

Na pitanje odakle mu toliki novac u gotovini, kazao je da ima tri kuće za odmor, vlasnik je obrta, posluje po cijeloj Istri. Usto, posrednik je jedne strane tvrtke za biznis s lososom.

- Za rentanje svojih kuća dobijem oko 300 tisuća kuna godišnje, a iznajmljujem već 12 godina, živim bez kredita. Tu su i drugi prihodi od obrta. Sve sam dokumentirao i policiji prijavio točan iznos, ali zbog istrage ne smijem govoriti o kojem je iznosu riječ, rekao je Filipović.

Kazao je da ne sumnja na nikog konkretno, ali…

- Svi su mi sumnjivi. Pretpostavljam da je to netko tko poznaje moje navike. Zna me puno ljudi iz cijele Istre, kaže Filipović, koji je spreman dati nagradu od pet tisuća eura onome čija ga informacija dovede do počinitelja. Informatoru jamči anonimnost.

- Želim da taj čovjek ukradeni novac potroši na putovanja i sport, a ne na kladionicu, alkohol i drogu. Iako se radi o velikom novcu, zbog ove krađe neću propasti, ali ću sada investirati u video nadzor, ustvrdio je Filipović, koji za sebe kaže da je svjetski putnik, obišao je stotinu zemalja na svim kontinentima, čak 25 puta je bio u New Yorku, kao navijač je pratio svjetska nogometna prvenstva, uživo gledao meč Mikea Tysona i Evandera Holyfielda te 50 utrka Formule 1.

Ljubitelj je umjetnosti pa kao kolekcionar ima oko 150 umjetničkih slika renomiranih domaćih i stranih umjetnika.


Branko Biočić


vilim filipović poduzetnik krađa novac policija gluposti