Labinski osnovci uspješno sudjelovali na kvalifikacijama Erste Plave lige

Labinski osnovci uspješno sudjelovali na kvalifikacijama Erste Plave lige

20.5.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Nakon kvalifikacija na stadionu Uljanika poznati su i finalisti Erste Plave lige iz Istarske županije.

 U Puli je trčalo skakalo i bacalo 250 osmoškolaca iz najvećeg istarskog grada, ali i iz Medulina, Labina, Marčane, Fažane, Šijane, Valture..., a po dvoje najboljih u svakoj disciplini i kategoriji nastupit će na finalu u Zagrebu 4. rujna, na Hanžekovićevom memorijalu.

Osim učenica i učenika 3. do 6. razreda istarskih osnovnih škola na stadionu SRC Uljanik vidjeli smo i dvije svima znane pulske atletičarke. Mnogi od pobjednika svoja su odličja, tako, dobili iz ruku zlatne paraolimpijke iz Rio de Janeira u skoku u dalj Mikele Ristoski, dok se među sucima isticala bivša prvakinja Hrvatske u skoku u vis Nevena Lenđel.

Pulska visašica se nije puno promijenila od vremena kad je, primjerice, skakala 191 cm i osvojila brončano odličje na Univerzijadi u Pekingu.

„Sada imam i ja kod kuće dvoje ovakvih“, rekla je Lenđel pokazujući na male atletičare oko sebe, „možda i njih sljedećih godina vidimo na Erste Plavoj ligi“.

Erste Plava liga jedinstvena je dječja atletska liga učenica i učenika od 3. do 6. razreda hrvatskih osnovnih škola, koju već šestu godinu zaredom organizira atletski klub Pro Sport u suradnji s Erste&Steiermärkische Bank d.d. i Erste Plavim mirovinskim fondovima.

Lokalni organizator natjecanja u Puli bio je atletski klub Medulin.

Kvalifikacije ovogodišnje Erste Plave lige završavaju 11. lipnja u Rijeci, nakon čega će biti poznati svi finalisti.

U disciplini skoka u vis u daljnje natjecanje su se plasirale Nina Kos i Leonarda Josipović iz labinske škole Ivo Lola Ribar.

U disciplini bacanja u dalj pobjednici su Kai Radolović iz OŠ Centar i Leni Vinčić iz OŠ Vodnjan te Anika Žagrić iz OŠ Veli Vrh i Ani Čupić iz OŠ Ivo Lola Ribar iz Labina. 

erste plava liga pula stadion uljanik atletika nina kos leonarda josipović ani čupić oš ivo lola ribar labin ak medulin