Labinski natjecatelji osvojili novih 6 medalja / Franka Fonović prvakinja Hrvatske u lightcontactu.

Labinski natjecatelji osvojili novih 6 medalja / Franka Fonović   prvakinja   Hrvatske u lightcontactu.

24.3.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U subotu  je u Varaždinu , u organizaciji Hrvatskog kickboxing saveza i  domaćeg kickboxing kluba, održano Prvenstvo Hrvatske u pointfightingu i kicklightu  za  juniore,  te Prvenstvo Hrvatske u lightcontactu za starije kadete.

  Na natjecanju gdje je nastupalo je 235 natjecatelja iz 43 klubova, labinski natjecatelji osvojili novih 6 medalja 

  Prošlogodišnja prvakinja Franka Fonović ponovila je uspjeh od lani, ali sada u kategoriji do 60 kilograma. Osvajanjem prvog mjesta i zlatne medalje, postala je prvakinja Hrvatske u lightcontactu za starije kadetkinje u kategoriji do 60 kilograma. Najteže je bilo proći poluzavršnicu, tj. protivnicu koja ju je već dva puta pobjeđivala. Treće mjesto i brončanu medalju u lightcontactu za starije kadete osvojio je Filip Grbić u kategoriji do 47 kilograma.

   U pointfightingu za juniore u kategoriji do 69 kilograma ponovila se završnica  seniorskog prvenstva koje je održano prošle subote u Imotskom.  Protivnik, koji je sam svjetski vrh, bio je u tri runde  uspješniji od Marina  Faraguna koji je i na  ovom  Prvenstvu  osvojio  drugo  mjesto    i  time postao  juniorski viceprvak Hrvatske za 2014. godinu.

 Treće mjesto i broncu sa ovog Prvenstva imaju  Franka Fonović u kategoriji  do 60 kilograma kao i  Ivan Augustinović   do 79 kilograma.

  Na Prvenstvu Hrvatske u kicklightu  za juniore Marino Faraguna osvojio je treće mjesto i brončanu medalju. Iako je Marino šampionski odradio natjecanje, da bi bio vrhunski u  višoj kategoriji, potrebno mu je još par kilograma. U samo sedam dana, tri puta mu je isti protivnik preuzeo titulu. Bez obzira na rezultat očiti je napredak labinskih šampiona.

 

Josip Faraguna, PR

 

 

franka fonović marino faraguna kbk budokai kickboxing