Labinski mjesečni sajam se ne da s tržnice

Labinski mjesečni sajam se ne da s tržnice

21.4.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Iznova je odgođeno preseljenje labinskog sajma - i danas se, naime, u uobičajenom terminu, jer treća je srijeda u mjesecu, održao kod gradske tržnice.

Prvotno je, podsjetimo, kao njegova izgledna nova lokacija, i to od siječnja, spominjan plato iza kolodvora, a potom su iz gradskog komunalca, koji provodi vašar, predlagali parkiralište kod nekadašnje direkcije rudnika, na potezu od srednjoškolske sportske dvorane do KUC-a Lamparna, gdje se trebao skrasiti ovoga mjeseca.

No, u međuvremenu su štanderi gotovo unisono odbili opciju micanja s markata, kao i onu da se sajam priređuje u subotu umjesto u srijedu.

"Proveli smo dodatno anketiranje među izlagačima da ne bismo kojim slučajem na koncu ostali bez njih. O održavanju sajma subotom više ni ne razmišljamo jer su toga dana oni uglavnom u drugim gradovima.

Gradski savjet za sigurnost prometa, pak, načelno se pozitivno izjasnio o prostoru kod bivše direkcije IUR-a, ali vrijedi čekati njegovu konačnu odluku koja će umnogome odrediti odabir lokacije. Nije nemoguće ni da sajam ostane kod tržnice, no i u tom bismo slučaju izašli s redizajniranim i kvalitetnijim konceptom", kaže Alen Golja, direktor komunalnog poduzeća 1. maj.

Uveli bi, podsjeća, reda strožim kontrolama čišćenja i samovoljnog širenja štandova, a izlagačima ponudili dugoročnije ugovore, jednogodišnje umjesto tromjesečnih. Nisu odustali ni od najavljivane svojevrsne radionice vezano uz ovu temu na koju bi pozvali Udruženje obrtnika, predstavnike stanara zgrada oko tržnice, političke stranke, novinare te ostale zainteresirane.

"Moramo sve definirati u roku mjesec-dva. Očekivao sam, istina, da ćemo već imati konačnu sliku, no bili smo zauzeti ostalim poslovima, a i želimo prikupiti sva potrebna mišljenja", dodaje Golja.

Vašar, tako, najvjerojatnije ni u svibnju neće promijeniti adresu "kod tržnice", s koje ga prvenstveno žele maknuti stanari okolnih zgrada. Oni se, naime, dugo žale na zagušen promet (nemogućnosti prolaska vatrogasaca ili Hitne) te uneređenost okućnica. (I. RADIĆ)

 

mjesečni sajam sajam komunalno alen golja