Labinski maturanti u ponedjeljak i utorak na online nastavi

Labinski maturanti u ponedjeljak i utorak na online nastavi

21.5.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na temelju članka 125. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i članka 124. Statuta Srednje škole Mate Blažina Labin, dana 13. svibnja 2021., ravnatelj Čedomir Ružić je donio sljedeću ODLUKU:
- Maturanti Srednje škole Mate Blažina Labin privremeno prelaze na Model C izvođenje nastave na daljinu zbog nepovoljne epidemiološke situacije uzrokovane COVID-19 virusom.
- Model C - nastave na daljinu za maturante trajat će od 24. svibnja do 25. svibnja 2021.
Ova odluka stupa na snagu danom donošenja.
NAPOMENA: Ova je Odluka proslijeđene svim nastavnicima i razrednicima isti dan s napomenom da je donesena na temelju preporuke ministra, prof.dr.sc. Radovana Fucksa, slijedom konzultacija MZO-a s HZJZ-om, NCVVO-om i UHSR-om.
„Budući da se u uvjetima epidemije približava završetak nastave za učenike završnih razreda srednje škole, kao i početak provedbe ispita državne mature te izradbe i obrane završnih radova, iznimno je važno osigurati da tijekom tih procesa što manji broj učenika i nastavnika bude u samoizolaciji ili pozitivno na COVID-19. 
Kako bismo svi zajedno pridonijeli uspješnom završetku nastavne godine i srednjoškolskog obrazovanja naših maturanata preporučamo da, u suradnji s predmetnim nastavnicima, na dane 24. i 25. svibnja 2021. organizirate online nastavu za sve one maturante kojima nije potrebna provjera znanja. 
Preporučamo da na te dane u školu dolaze samo oni učenici završnih razreda kojima je dolazak neophodan zbog provjere znanja. Također, s ciljem što manjeg broja učenika i djelatnika koji su pozitivni ili u samoizolaciji tijekom provedbe državne mature i obrane završnih radova, molimo vas da zajedno s učenicima i njihovim roditeljima/skrbnicima dogovorite da se eventualna organizirana druženja (na otvorenom ili zatvorenom) ne održavaju ili da se odgode nakon završetka ovih procesa“
.
Budimo odgovorni! Čuvajmo sebe i druge!
(Ravnatelj: Čedomir Ružić, prof.)


Foto: WICKI COMMONS, FREE

srednja škola mate blažina covid 19 korona maturanti