Labinski maturanti izuzetno uspješni prilikom upisa na studije

Labinski maturanti izuzetno uspješni prilikom upisa na studije

29.7.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Labinski maturanti su u vrlo visokom postotku ostvarili pravo upisa na  studijske programe koji su bili najviše ili vrlo visoko  pozicionirani na njihovoj listi želja Na temelju rezultata ispita državne mature, uspjeha u srednjoj školi i dodatnih provjera koje su proveli  pojedini fakulteti, u ljetnom roku  se  iz naše škole upisalo  ukupno  51 učenik/učenica  na  ukupno  37  različitih studijskih programa na Sveučilištima u Puli,  Rijeci, Zagrebu,  Veleučilištu u Rijeci, međunarodnom sveučilištu  Libertas, te internacionalnom kampusu američkog sveučilišta, RIT Croatia, u Zagrebu.

Analiza rezultata upisanih  učenika na studijske programe u ljetnom roku prema kriteriju prioriteta, pokazala  je da su učenici u vrlo visokom postotku ostvarili pravo upisa na  studijske programe koji su bili najviše ili vrlo visoko  pozicionirani na njihovoj listi želja. Programe na prvom ili drugom mjestu na listi prioriteta upisalo je 46 učenika, dok je 5 učenika upisalo programe koji su bili  pozicionirani niže na njihovim listama prioriteta.

Od ukupno 67  učenika maturanata četverogodišnjih programa naše škole,  62  učenika je  pristupilo ispitima državne mature u ljetnom roku i to 38 učenika iz strukovnih programa (po 19 učenika iz elektrotehnike i iz ekonomije)  i 24 učenika iz gimnazijskog programa. Najveći broj učenika pisao je Hrvatski jezik na A razini (37 učenika), Engleski jezik na A razini (36 učenika) i Matematiku na B razini (41 učenik). Kada je riječ o izbornim predmetima najviše učenika je pristupilo ispitu iz Fizike (21 učenik) a onda i  ispitima iz Politike i gospodarsva, Biologije, Kemije, Informatike, Povijesti, Psihologije i  Talijanskog jezika. Uspješno je položilo sve ispite obveznog dijela 54 učenika, dok 8 učenika iz strukovnog  programa nije bilo uspješno u obveznom dijelu.

maturanti srednja škola mate blažina fakultet upisi