Labinski lovci treći na Županijskom natjecanju u lovačkom trapu

Labinski lovci treći na Županijskom natjecanju u lovačkom trapu

21.8.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Lovački savez Istarske županije u suradnji s lovnim uredom Rovinj protekle je subote na strelištu u Bubanima na streljani streljačkog društva "Sagitar" iz Kanfanara organizirao 23. županijsko natjecanje u lovnom streljaštvu, odnosno 6. natjecanje u lovačkom trapu.

U natjecanju je sudjelovalo deset ekipa: sedam predstavnika lovnih ureda iz Poreča, Rovinja, Pule, Pazina, Labina, Buzeta, Buja, ekipa mladeži, Policijske uprave istarske i Lovačkog saveza iz Kopra. Timski, najbolji rezultat i ove su godine postigli lovci lovnog ureda Poreč, kojima je ovo čak dvadeseti put da zauzimaju prvo mjesto na županijskom natjecanju, dok su lovci lovnog ureda Buje osvojili drugo, a lovci iz Labina treće mjesto. Dodajmo i da je između 56 pojedinaca u pojedinačnom poretku najbolji rezultat postigao je Eni Jugovac (Poreč), dok su ga po preciznosti slijedili Paolo Labinjan (Poreč), Franko Fattor (Buje), Baldaš Dean (Buje), Đani Ritoša (Poreč) i Mitja Grižon (Kopar).

Svim lovcima i sudionicima natjecanja dobrodošlicu su izrazili kanfanarski načelnik Sandro Jurman, voditelj lovnog ureda Rovinj Franko Udovičić, predsjednik povjerenstva pri LSIŽ Rino Čekić, te naposljetku i   predsjednik županijskog lovačkog saveza Graciano Prekalj koji se tom prilikom posebno osvrnuo na kampanju "Siguran lov".

Za razliku od preciznih Porečana, njihovi susjedi Rovinjci pokazali su se kao najbolji kuhari. Netom prije županijskog natjecanja u lovačkom trapu održano je petnaesto županijsko natjecanje u pripremanju lovačkih specijaliteta kojem je pristupilo šest ekipa. Uz puno isprobavanja ocjenjivački je sud (u sastavu Franko Udovičić, Marino Banović i Dragan Nikolić) obavio najteži dio posla i za najbolje kuhare izabrao rovinjski tim u sastavu Lino Barbaro i Rino Brajnović. Prvoplasirani dvojac pripremio je najukusnije jelo: gulaš od vepra i srnetine s koromačem i palentom kao prilogom. Sve ostale ekipe, ocjenjivački je sud proglasio drugoplasiranim. "Kad odlučuju nijanse, otežano je donošenje odluke, jer su sva pripremljena jela bila vrlo ukusna", kazao je predsjednik ocjenjivačkog žirija Franko Udovičić.


(N. ORLOVIĆ RADIĆ)

lovci natjecanje lovački trap županijsko natjecanje lovački savez istarske županije strelište bubani sd sagitar kanfanar streljaštvo