Labinski judaš EDIB JAGODIĆ PRVAK HRVATSKE

Labinski judaš EDIB JAGODIĆ PRVAK HRVATSKE

29.3.2022. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Edib Jagodić, judaš JK Ippon Labin postao je kadetski U-18 prvak Hrvatske u kategoriji +90 kilograma na prvenstvu održanom u nedjelju 27.3. u zagrebačkoj dvorani Stuinska Vrela.

Jagodić je furiozno stigao do naslova pobijedivši uvjerljivo tri svoja protivnika.

Nakon što je u prvom kolu bio slobodan, labinski judaš je u drugom nakon minutu i dvije sekunde Ippon-om svladao Marka Bodula (Pulafit). Polufinalna borba protiv Ivana Hezonje (Dubrovnik 1966) trajala je samo 16 sekundi, dok je finale trajalo još kraće. Šime Bužančić (AJK Student) na tatamiju je s Jagodićem izdržao tek 13 sekundi. U kategoriji +90kilograma jedino je Bužančić bio istaknutiji konkurent za finale, no ždrijeb je spojio labinskog borca i Bužančića tek u finalu.

Jagodić, koji nije osoba od puno riječi, ali zato uvjerljivo govori na tatamiju, nakon osvajanja zlata je plakao od sreće, a njegov trener Vedran Pizentić samo je kratko komentirao:

- Nije iznenadio samo sebe, već i nas, načinom kojim je odradio ovo prvenstvo. Svaka čast.


Edib Jagodić inače je vrlo predan sportu. Prošlogodišnji dobitnik nagrade Grada Labina za sportsku nadu godine, odrađuje 12 treninga tjedno, šest u teretani, tri judaška i tri boksačka.

Nakon osvojene bronce na prošlogodišnjem prvenstvu Hrvatske i netom osvojenog zlata zasigurno ga očekuje i poziv u reprezentaciju.

Na natjecanju su također nastupili Lukas Jakovljević u kategoriji -60 kilograma, Luka Dragolin i Roko Sabalić u kategoriji -66 kilograma. Ova tri natjecatelja odradila su odlične borbe, ali su nažalost poraženi u prvome kolu. Iako poraženi, moraju biti zadovoljni jer su bogatiji za još jedno veliko iskustvo.


Natjecatelje je vodio trener Vedran Pizentić.


Link

edib jagodić judo jk ippon labin pobjeda vedran pizentić