LABINSKI IDS U POSLIJEIZBORNOJ KOALICIJI S BDSH-om - Potpis za deset

LABINSKI IDS U POSLIJEIZBORNOJ KOALICIJI S BDSH-om - Potpis za deset

20.5.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

S devet mjesta u Gradskom vijeću Labina dominantan IDS i formalno je, potpisavši koalicijski sporazum s Bošnjačkom demokratskom strankom Hrvatske (BDSH), koja je na izborima osvojila mandat, ostvario natpolovičnu većinu. O tome je jučer izvijestila Dolores Sorić, predsjednica ovdašnjeg ogranka IDS-a, napominjući da će se o konkretnim zahtjevima njihovih partnera naknadno odlučivati. Naglasila je dobra iskustva s bošnjačkim opcijama.


Nositelj liste BDSH-a Rasim Halilović, novajlija u Gradskoj skupštini, pohvalio se da su i prije izbora podržali ideesovce i njihovog gradonačelničkog kandidata Tulija Demetliku jer im jedino suradnja s pobjednicima jamči ostvarenje želja. Doseg stranke smatra povijesnim, budući da je osnovana prije pet mjeseci.


- Nismo još razgovarali o mjestu potpredsjednika vijeća. Dotaknuli smo se programskih odrednica BDSH-a oko poboljšanja uvjeta u tzv. Harlemu i Vinežu, gdje živi većina Bošnjaka, zakonske kvote o zapošljavanju predstavnika nacionalnih manjina u gradskim poduzećima i ustanovama te proračunskog izdvajanja za bošnjačku zajednicu. Ovime doista imamo bonacu u vijeću, a to svaki kapetan voli jer će bez morskih bolesti brže do cilja, rekao je Demetlika.


Po njemu, Labin se na izborima pokazao demokratskom sredinom s obzirom na to da je svih sedam lista ušlo u vijeće. Birači su se ipak, rekao je gradonačelnik Demetlika, odlučili za stabilnost, dajući zeleno svjetlo za nastavak kapitalnih projekata dosad vladajućoj stranci.

I. R.

izbori2009 ids bdsh bošnjaci koalicija