Labinski gradonačelnik Valter Glavičić o koroni u gradu: SITUACIJA JE KRAJNJE OZBILJNA I ZAHTJEVNA. DOŠLI SMO DO PLAFONA

Labinski gradonačelnik Valter Glavičić o koroni u gradu: SITUACIJA JE KRAJNJE OZBILJNA I ZAHTJEVNA. DOŠLI SMO DO PLAFONA

17.12.2020. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika


Na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća Grada Labina koja je održana u četvrtak prijepodne nezavisni vijećnik Darko Martinović ustvrdio je kako je Labinština duboko zahvaćena koronom te zatražio konkretne brojke i podatke koliko je osoba na području grada Labina zaraženo i testirano, može li se povećati broj testiranja, posebice u onim skupinama građana koje su u neposrednom kontaktu s ljudima i da se onda vidi stvarno stanje na Labinštini.


-Na taj način možemo djelovati dvojako. Upoznavanje ljudi sa situacijom i da prihvate činjenicu takva kakva je te da se znaju nositi s time, rekao je Martinović. Odgovorio mu je labinski gradonačelnik Valter Glavičić istaknuvši da je ova tema korone vrlo aktualna, a situacija ozbiljna i zahtjevna.


-Što se brojeva tiče, istarski stožer je donio odluku da neće iznositi pojedinačne brojke, i mi se toga pridržavamo. Broj zaraženih koji je bio jučer u Labinu je šest, dok je dan ranije bilo jedanaest.


-Zamolio bih i apelirao još jednom na sugrađane. Koliko god uvodimo nove mjere, mi smo skoro došli do plafona jer više nemamo što zatvoriti. Srednje škole su na on line nastavi, kao i viši razredi osnovnih škola, a idući tjedan i niži razred. Što se tiče vrtića, mislim da je tu situacija pod kontrolom, svaka odgojna skupina ima svoj ulaz i svoje odgajateljice te obrok dobiju u svoju prostoriju. Ključ svega je ponašanje nas samih. Ako se ponašamo odgovorno na poslu, nastavimo se jednako odgovorno ponašati i u obitelji. Jer uzalud nam sve mjere ako ih se ne pridržavamo, rekao je Glavičić te pozvao sve na odgovornost uoči blagdana.


Branko Biočić
politika valter glavičić sjednica gradsko vijeće korona covid 19