Labinske srednjoškolke među 10% najuspješnijih na međunarodnom natjecanju iz njemačkog jezika „Best in Deutsch“

Labinske srednjoškolke među 10% najuspješnijih na međunarodnom natjecanju iz njemačkog jezika „Best in Deutsch“

29.12.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

I ove godine učenici Srednje škole Mate Blažine Labin sudjelovali su na međunarodnom online-natjecanju „Best in Deutsch“ 23. studenog 2018. Natjecanje se održava na njemačkom jeziku, jezičnoj razini B1-B2 i predviđeno je za učenike od 15 do 19 godina.


Sveukupno je sudjelovalo 3003 učenika, 220 srednjih škola te 7 zemalja. Od  7 učenica naše škole (2.-4. razred gimnazije) učenice Klaudija Šestak i Anđelika Licul iz 4.O razreda plasirale su se među 10% najuspješnijih. Mentorice učenicama koje su sudjelovale na natjecanju bile su profesorice njemačkog jezika Elvijana Frančula Tenčić i Kristina Radović Miletić.

Na ljestvici prvih 20 najuspješnijih učenika prvo mjesto zauzima učenik iz Hrvatske te čak 8 mjesta zauzimaju učenici iz hrvatskih škola, što govori o interesu i motivaciji za učenje njemačkog jezika i njegovoj popularizaciji u našoj zemlji.


Test je sastavljen pod pokroviteljstvom Ministarstva za obrazovanje Republike Češke, sastoji se od tri djela – gramatike, slušanja s razumijevanjem i čitanja s razumijevanjem te traje 60 minuta. Učenici rješavaju test individualno na računalu. Na kraju natjecanja vrednuje se najbolji učenik, ali i najbolji skupni rezultat škole.
Osim poticanja učenja njemačkog jezika, cilj natjecanja je i poboljšati te unaprijediti nastavu u školi, stupiti u kontakt sa drugim školama u inozemstvu u kojima se također uči njemački jezik i razmjena ideja među nastavnicima.


(Tekst i foto: Elvijana Frančula Tenčić i Kristina Radović Miletić)


ssmb.hr

klaudija šestak anđelika licul natjecanje njemački jezik elvijana frančula tenčić kristina radović miletić srednja škola mate blažina best in deutsch