Labinske škole uspješno riješile problem oko nabavke udžbenika

Labinske škole uspješno riješile problem oko nabavke udžbenika

3.9.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

U obje labinske Osnovne škole, kao i u srednješkolskom Centru, riješio se uspješno problem, koji je nastao kada je vlada ukinula besplatne udžbenike. Ravnatelji Osnovnih škola „Ivo Lola Ribar“ i „Matija Vlačić“, Miro Alilović, i Edi Juričić, kao i ravnatelj Čedomir Ružić zajedno sa roditeljima i đacima uspješno su odradili svoj posao. Isto vrijedi i za srednješkolce, koji su danas u školskom restoranu, imali priliku obaviti posljednju razmijenu rabljenih udžbenika. Ravnatelj škole „Ivo Lola Ribar“, Miro Alilović za naš je medij rekao, -da se veliki dio roditelja snašao preko razmjena u školi, a nastavnici škole će u prvom tjednu nastave, poticati one đake koji to još nisu učinili, da svoje stare knjige ustupe onima kojima eventualno nedostaju.

Dalje veli Alilović, -da neće biti nikakvih pritisaka prvih mjesec dana nastave, na one školarce kojima neka knjiga možda nedostaje. Za one najugroženije obitelji svoju je pomoć ponudio i Grad Labin. Ukratko nastavnici će imati maksimalnu toleranciju i razumijevanje, za one učenike koji još u potpunosti nisu riješili nabavu udžbenika. „Uspješno smo riješili problem, koji nam je svojim zakonom, nateretila država,“ zaključuje Alilović.

U školi „Matije Vlačića“ problem je također riješen.

Ravnatelj Edi Juričić, kaže da je do sada učinjena sva razmijena. Svi osmaši vratili su svoje udžbenike, pa zaslužuju sve pohvale, a u ovu subotu u školskom restoranu u terminu od 08-14 sati, vršiti će se podjela knjiga, onima kojima nedostaju, veli Juričić, te poziva učenike i roditelje, da se odazovu podjeli.

udžbenici miro alilović edi juričić obrazovanje oš matija vlačić oš ivo lola ribar sajam rabljenih udžbenika čedomir ružić